• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
Muş`ta Hizbullah hükümlüsü tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Ağır Ceza Mahkemesinin Aralık 2012'de, cezasının onanmasıyla hakkında tutuklama kararı çıkarılan Hizbullah hükümlüsü Ferit Demirtaş Muş'un Kokut ilçesinde, evinde olduğu sırada tutuklandı. Muş Adliye Sarayı'nda İlke Haber Ajansı'na konuşan Demirtaş, suçunun Kur'an dersi vermek olduğunu ve yaptıklarından asla pişman olmadığını söyledi.

Bugün öğlen saatlerinde evinde olduğu sırada Muş'un Korkut ilçesinde polis tarafından evinden alınan Demirtaş, Muş Merkez Adalet Sarayında savcılığa çıkartıldı.

Oğlunun hiç bir suçunun olmadığını, tek suçunun İslam'ı yaşamak ve Kur'an dersi vermek olduğunu ifade eden Anne Çiçek Demirtaş, "Oğlum dosdoğru yol olan İslam için tutuklandı. Oğlum yol kesicilik veya hırsızlık için tutuklanmadı. Onun için hamd ediyoruz ve başımız diktir. Allah onlara arkadaşlarına ve bizlere sabır versin. Araştırıp baksınlar herkes biliyor ki,  oğlumun bir suçu, bir hatası yoktur. Oğlum Allah rızası için Kur'an dersi verdi. Allah bu yolu onlara nasip etti ki, bu yol doğru bir yoldur. Alah'a dua ediyorum. Diyorum ki, hakkımızda hangisi hayırlı ise, Allah onu bize nasip etsin.'' dedi.

Adliye koridorunda konuştuğumuz Ferit Demirtaş ise, "Başta şunu ifade edeyim ki, bu yapılan büyük bir hukuksuzluktur. Benim ceza almama gerekçe gösterilen şey, camide Kur'an dersi vermektir. Ben yaptığım şeyden hiç bir zaman pişmanlık duymadım ve Allah'ın izniyle şimdi de pişman değilim. Bu bana Rabbimin bir lütfüdür. Benim pişmanlık duyduğum bir tek şey var o da Allah'ın dinine hizmet etmeden geçirdiğim boş zamanımdır. Tüm kardeşlerime tavsiyem şudur:  Zamanlarını asla boş geçirmesinler." diye konuştu.

Demirtaş, savcılıkta gerekli ifade ve işlemlerinin yapılmasının ardından, Muş Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (M. Şirin Ç.ağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir