• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
Gaziantep Valisi halkı soba zehirlenmelerine karşı uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valisi Erdal Ata halkı karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı karbonmonoksit detektörü taktırmaları konusunda uyararak, Gaziantep’te iki gün önce sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden üç kardeşin ölümüne üzüldüklerini belirtti.

Halka karbonmonoksit detektörü dağıttıklarını belirten Ata şöyle konuştu: “İki gün önce karbonmonoksit gazı zehirlenmesinden dolayı üç tane evladımız hayatını kaybetti. Annesi de hastanede tedavi altında. Öncelikle onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ilçeler de dâhil olmak üzere kömür yardımı yapılan tüm ailelere 3 yıldır karbonmonoksit detektörü dağıtıldı. Bu noktada belediyelerimizde vatandaşlara detektörler dağıttı.”

Karbonmonoksit detektörü taktırmaları konusunda halkı uyaran Ata, “Bizim tüm il geneline detektör dağıtma imkânımız yoktur. Bu detektörlerin fiyatları çok yüksek değil, bunlar çok pahalı şeyler değil. Piyasada 35-45 lira arasında değişiyor. Lütfen tüm vatandaşlar alıp evlerine taksınlar. Yine bu sayıyı artırmak için belediyelerle ve kaymakamlarımızla görüşeceğim, şartlarımızı zorlayacağız. İmkânı olan ailelerin evlerine karbonmonoksit detektörü taktırmasını istiyoruz. Basit bir cihaz ama hayat kurtarıyor.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir