• DOLAR 32.553
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2422.83
  • ...
Mardin kültürüyle İstanbul'da tanıtılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valiliği, Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİNFED) ve Mardin Eğitim Vakfı işbirliği ile Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde yarın başlayacak "Mardin Tanıtım Günleri" öncesi Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter, Mardin –Diyarbakır Metropoliti Nuri Saliba Özmen, Mardin Müftü Vekili Mahsum Taşçı, dünyanın en uzun adamı unvanlı Sultan Kösem ve kentin bazı önde gelenlerinin katılımıyla Beyoğlu İstiklal Caddesi’nden Taksim Meydanı’na doğru davet yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Yürüyüş, Beyoğlu Öğretmen Evi'ndeki basın toplantısının ardından düzenlendi. Mardin Valisi Mustafa Taşkesen,  Mardin'in Türkiye'nin kültür, tarih ve turizm bakımından önde gelen şehirlerinden olduğunu söyledi. Kentin tanıtımı için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Taşkesen, "Mardin, kültürlerin, dinlerin, dillerin, bayramlarında birbirlerine ziyarete gidenlerin kardeşçe yaşadığı çok önemli bir şehir. Kentimizin güzelliklerini İstanbul'da tanıtalım istedik. Sadece İstanbullulara tanıtmak değil, aynı zamanda buradaki hemşehrilerimiz de memleket hasretlerini gidersin istedik. Bu kültür dünyaya örnek olsun istiyoruz.” diye konuştu.

Toplantının ilgi odağı haline gelen Sultan Kösem de dünyanın en uzun insanı olarak, burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Büyükçe ellerim, ayaklarım var ve hepsinden önemlisi dünyanın en güzel şehri Mardin'de yaşıyorum. Mardinli olduğum için gurur duyuyorum ve tüm İstanbulluları tanıtım günlerimize bekliyoruz.” dedi.

Mardin –Diyarbakır Metropoliti Nuri Saliba Özmen ve Mardin Müftü Vekili Mahsum Taşçı’nın yaptıkları kısa açıklamaların ardından Mardin’e özgü Harire Tatlısı ikram edildi. Daha sonra kalabalık grup folklar ekibinin yöresel oyunları ve davul-zurna eşliğinde Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Büyük ilgi gören yürüyüşte, İstanbullular Sultan Kösem’im fotosunu çekmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Feshane'de 5-8 Şubat'ta düzenlenecek " Mardin Tanıtım Günleri"nde, kent, tarihi dokusu, kültürel turizmi, yerel yemekleri, geleneksel kıyafetleri ile İstanbulluların karşısına çıkacak. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir