• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Gaziantep İl Sağlığı Müdürlüğü ile Proje Paydaşları arasında protokol
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı İşbirliğinde “Bebeğim Zamanında Doğsun”,  “Bitkiler ve Gıda Takviyeleri İle Değil Sağlıkla Zayıflıyorum”, “Otizmli Çocuklarda Sağlıklı Gülüşler”, “Sağlıklı Anne Sağlıklı Bebek” Projesi imzalanırken, Şahinbey Belediye Başkanlığı, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Eczacı Odası Başkanlığı İşbirliğinde ise  “Evsel Atık İlaçların   Bertaraf Edilmesi Projesi” imzalandı.

Uygulanacak projelerin Gaziantepli vatandaşlar ile Suriyeli mülteciler için önemli projeler olduğunu belirten Gaziantep Valisi Erdal Ata, projeler hayata geçirildiğinde sağlık noktasında önemli katkılar sunacağına inandığını ifade etti.

Projeler hakkında kısa bir bilgi veren Gaziantep İl Sağlık Müdürü Profesör Doktor  Metin Karakök, Evsel Atık İlaçların Bertaraf Edilmesi Projesini  önemsediklerini belirterek, “Biz evde kullanılan ilaç atıklarının tehlikeli bir madde olduğunu ve bunların kontrolsüz bir şekilde çöp kutularına atıldığını, bunların yanlış bir şekilde ilaç suiistimaline yol açabileceğini düşünerek, pilot bir uygulama ile hedefimize ulaşmak istiyoruz.”dedi

Türkiye’de sezaryen doğum sayısında artış olduğuna dikkat çeken Karakök,, “Bebeğim Zamanında Doğsun” projesi ile normal doğumu teşvik etmek ve anne ile bebeğinin sağlıklı bir şekilde bilinçlendirerek, her bebeğin zamanında doğmasını sağlamak ve erken doğumları önlemek içindir. Halk arasında bilinçsiz bir şekilde zayıflama ilaçları ve bitkiler kullanılmaktadır. Bunu önlemeye yönelikte, “Bitkiler ve Gıda Takviyeleri İle Değil Sağlıkla Zayıflıyorum” projesi var. “Otizmli Çocuklarda Sağlıklı Gülüşler” projesi ile de Otizm hastası çocuklarının diş sağlığına kavuşturmak için çalışmalarımız var.” ifadelerini kullandı.

Bedenen, Ruhen ve manen sağlıklı bir Gaziantep ve Türkiye hedeflediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, “Bundan dolayı ortak hareket edilmesi gerektiğini, devlet ve Sivil Toplum ile dayanışma sağlanması her bir başlığı önemsediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Gaziantep il Sağlığı Müdürlüğü ile Proje Paydaşlarının arasında protokol imzalandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir