• DOLAR 32.494
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2472.41
  • ...
Darbeciler olduğu sürece idamlar devam edecektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da darbeye karşı düzenlenen eylemlere karıştıkları iddiasıyla çoğu İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) üyesi 183 kişiye idam cezası verildi. İdam cezalarını değerlendiren İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla, darbeciler olduğu sürece idamların devam edeceğini söyledi.

“Şeyh Said kıyamında gördük, idam etmekle bitiremediler bilakis Şeyh Said taraftarları çoğaldı”  

1925`lerde idam edilen âlimlerin suçu ne idiyse İhvan-ı Müslim`inin de suçunun o olduğunu belirten Atilla, “Mısır yönetiminin yaptığı bir dönem bölge de yaşanan İstiklal mahkemeleri gibidir. Yaptıkları gayri meşru işleri meşrulaştırma projesidir. Yapılanlar tüm darbecilerin yöntemdir. Dünya buna yabancı değildir. İdam kararları zaten bekleniyordu. Darbeciler yaptıkları darbeden sonra yaptıkları zulümleri kendilerinden önceki Müslümanlar yapmış gibi gösterip o insanları ortadan kaldırarak başarılı olacaklarını zannediyorlar. Fakat Şeyh Said kıyamında gördük, idam etmekle bitiremediler bilakis Şeyh Said taraftarları çoğaldı.  Aynı şekilde Bediüzzaman`ın hapsedilmesi ve kabrinin gizlenmesi Müslümanların sayılarını, çalışmalarını azaltmadı bilakis çoğalttı.” dedi.

“Âlimlerimize, kanaat önderlerimize çok iş düşüyor”

İdam kararlarından sonra âlimlere çok iş düştüğünü belirten Atilla, “ Müslümanlar meşru daire içerisinde tüm haklarını korumalıdırlar. Bizlerden de beklentileri vardır. Bizlerde meşru daire içerisinde ne yapmamız gerekirse yapmalıyız. Bu konuda âlimlerimize, kanaat önderlerimize çok iş düşüyor.  Onlarda halkı bilinçlendirmesi gerekir ve gerekirse halkı sokağa dökebilmesi lazımdır.” ifadelerinde bulundu.

İhvan`nın aktif direnişe geçmesini de yorumlayan Atilla, İhvan`ın meşru tüm haklarını kullanması gerektiğini belirtti. (Mustafa Bikeç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir