• DOLAR 32.58
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2425.421
  • ...
Kızıltepe'nin ilk lisesi tarihe karıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezi Sanayi mahallesinde 1979 yılında kurulan ve Kızıltepe’nin ilk lisesi unvanına sahip Kızıltepe Lisesi, eski yapı olması ve mevcut talebi karşılamamasından dolayı yıkılarak yan tarafına 24 derslik yeni bina yapıldı.

Yıkılan eski Kızıltepe Lisesi binasını ve yeni yapılan Kızıltepe İpekyolu Anadolu Lisesini yerinde inceleyen Kızıltepe ilçe şube müdürü Hüseyin Mete İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.

Binanın hem eski hem de mevcut talebi karşılamadığından dolayı yıkılarak bitişiğinde 24 derslik yeni bina yapıldığını söyleyen Mete, “Kızıltepe ilçesinde ilk olarak eğitim öğretim veren lise Kızıltepe lisesidir. Dolayısıyla 36 yıllık bir geçmişi olan bu okulumuz 36 yıllık eğitim öğretim yıllarında 12 bin 816 öğrenci mezun etmiştir. 2010 yılında isim değişikliğine gidilen okulun ismi Kızıltepe İpekyolu Anadolu Lisesi olarak değiştirilip eğitim öğretime devam etmiştir. 2010 yılından bu yana ise 117 öğrenci mezun etmiştir.  Binanın çok eski olması ve 16 derslikten oluşması haliyle mevcut talebi karşılamıyordu. Eski okulumuzun bitişiğinde yeni yapılan 24 derslik binaya Ocak 2015 tarihi itibariyle taşınmış olup bundan sonra İnşallah öğrencilerimiz bu yeni ve modern binada eğitim öğretime devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Yeni okul binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Mete, okulun Kızıltepe'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir