• DOLAR 32.588
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2507.41
  • ...
Adana'da muhtarlara seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca düzenlenen ve 3 ay boyunca, il sınırları içinde görev yapan muhtarların tamamına verilmesi planlanan “Madde Bağımlılığı ve Öfke Kontrolü” konulu seminerler uzman psikologlarla beraber verilecek. Seminer dizisinin ilki Sarıçam ilçesi Gençlik Merkezi’nde düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Fatih Karayandı, muhtarların devleti yerel ve mahalle bazında temsil eden kişiler olduğunu belirterek, “Ülkemiz özellikle uyuşturucu maddelerin transit yolu üzerindedir, geçiş güzergâhındadır. Son yıllarda ise bilinen bir gerçek var ki, uyuşturucu madde bağımlılığı ülkemizde de hızla yayılmaktadır. Madde bağımlılığı toplumsal açıdan sorunlara neden olmaktadır. Mahallelerimizde huzur bozulmaktadır. Bugünkü seminerde madde bağımlılığının önlenmesi, bir insanın madde bağımlısı olup olmadığının nasıl belirleneceği, öfke kontrolü konularında muhtarlarımızı bilgi sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Muhtarlarımızın da edindikleri bilgileri mahalle sakinlerine ulaştırmasını diliyoruz.” dedi.

Seminerde konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ise madde bağımlılığının Adana ve Sarıçam’ın en önemli sorunlarından bir tanesi olduğunu ifade ederek, “Uyuşturucu parası için annesine, babasına, aile fertlerine şiddet uygulayan gençler var. Gördüğü şiddetten bıkarak çocuğundan şikâyetçi olmak zorunda kalan, sonra pişman olup mahkemede çocuğunu hapisten kurtarmak için yalan beyan veren ebeveynlerin dramı dört bir yanımızda. Madde bağımlılığının önlenmesiyle ilgili çalışan herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Seminerin ardından katılımcı muhtarlara sertifikaları verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir