• DOLAR 32.543
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2489.615
  • ...
Diyarbakır Barosundan 'güvenlik paketi' açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Diyarbakır Barosu Başkanlığı, önümüzdeki 24 saat içinde görüşülmeye başlanacağı öngörülen ve kamuoyunda ‘güvenlik paketi’ olarak bilinen ‘Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ ile ilgili Diyarbakır Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Barosu adına açıklamayı okuyan Baro Başkanı Av. Tahir Elçi, hem toplumu hem de toplumu temsil eden siyasileri, tasarı hakkında uyarmak istediklerini söyledi.

Söz konusu tasarının bireylerin mevcut hak ve özgürlüklerine darbe vuracağını savunan Elçi, “Bu tasarı, hukuk devletinin kalan güvencelerinin de sonunu getirecektir. Bu düzenlemeyle Türkiye’de hak ve özgürlüklerin gelişimi ve toplumsal sorunların demokratik yollarla çözümü arayışları yerine, sorunlara güvenlik ve polisiye önlemlerle çözüm arayan bir yola sapılacaktır. Diğer bir ifadeyle barış ve demokrasi üzerinde inşa edilecek demokratik ve güvenli bir gelecek umudu yerine, geçmişte yaşanan kimi olayların yol açtığı korkular üzerinden hak ve özgürlüklerin bir yana bırakıldığı olağan üstü bir dönemin hukuksal alt yapısının oluşturulmaya çalışıldığı düşünülmektedir. Bu düzenlemeyle toplumda daha çok bir kaos oluşacak, sorunlar daha bir içinden çıkılmaz hale gelecektir.” dedi.

Elçi, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Bu düzenlemenin yasallaşması durumunda, en çok uygulanacağı ve bireylerin özgürlüklülerinin etkileneceği Diyarbakır Adliyesi önünden tüm milletvekillerine çağrıda bulunuyoruz. Toplumun sesini duyun ve bu tasarıya destek vermeyin. Öte yandan TBMM seçimlerine ilişkin işlemlerin başladığı ve seçim takviminin işlediği bu günlerde, toplumun geleceği bakımından bu kadar yaşamsal bir düzenleme seçimlerden sonraya bırakılmalıdır.”

Baro üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı. (Ali Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir