• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
Kış ayında elle balık tutuyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Devecik köyü halkı, kış aylarında eksi 20 derecede Devecik şelalesine giderek elle balık avlıyorlar.

Köyden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olan Devecik şelalesine giden köylüler, giydikleri tulumlarla suyun içine girerek kayalar altında elle balık tutuyorlar.

Devecik şelalesine giderek serpme, sopadan yapılmış balık kepçesi ve elle balık yakalayan bazı köylüler de avladıkları balıkları yakalayarak ailesinin nafakasını çıkarıyor.

Balıkçılardan Burhan Demirci, “Köyün kaynak suyuyla biriken bu derede elle balık tutuyoruz. Şelale çok derindir ve büyük balıklar derin bölgelerde olduğu için ulaşmamız imkansız, bu yüzden biz de elle taşların altına girerek balık tutuyoruz.” dedi.

Şelalede balık tutmanın zevk olduğunu söyleyen Mustafa Çelik de, “Köy şelalesine gelerek balık avlıyoruz, kış aylarında soğuk sudan dolayı balıklar daha lezzetli oluyor. Çevre köyleri genellikle bu şelaleye gelerek balık tutuyorlar. Burada balık tutmak hem zevktir, hem de geçim kaynağımız oluyor. Genelde serpme kullanıyoruz, ama bu mevsimde balıklar kayaların altına girdiği için biz tulum giyerek suyun içine girip kayaların altında elle yakalıyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir