• DOLAR 32.379
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.38
  • ...
Yılların biriktirdiği sıkıntı ve dertler, bir tavafla yok oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnzar Hac ve Umre Organizasyonu aracılığıyla kutsal toprakları ziyaret eden 180 kişilik Umre kafilesi, 15 günlük ziyaretin ardından dün memleketlerine geri döndü.

15 gün kutsal topraklarda kalan umre kafilesini, yakınları ve İnzar Hac ve Umre Organizasyonu yetkileri karşıladı. Umre kafilesinin sevinçli ve heyecan olduğu ise gözlendi.

Diyarbakır Havaalanına umre kafilesini karşılamaya gelen yakınları heyecanla umreye giden yakınlarını beklerken, kimisi de uçaktan inen hacıları uzaktan görünce  duygulu anlar yaşadı.

Umrecilerle  yakınları yaşadıkları duyguları İlke Haber Ajansı‘na  (İLKHA) anlattı.

“Allah, bizi davet etti. biz de icabet ettik”

Allah`ın misafiri olmanın bambaşka bir duygu olduğunu belirten  İbrahim Dağılma,  “Allah, bizi davet etti, biz de icabet ettik. Biz, Allah`ın misafiri olduk. İnşallah, Allah  da bizden razı olur. Allah`tan gönüllü olan herkese, Mekke ve Medine`yi ziyaret etmeyi  nasip etmesini diliyorum.” diye dua etti.

“Peygamber Sevdalılarına Platformuna, içten teşekkürlerimi sunuyorum”

Mübarek toprakların havasını imkânı olan herkesin teneffüs etmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Duyu, “İnsanın gittikçe gidesi gelen Kutsal topraklar, bütün Peygamberlerin hatıralarının olduğu ve insanların kirlerinden arındırdığı yerlerdir. Bu seneki kafilemizde, Peygamber Sevdalılarının düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Siyer Sınavını kazanan 50 kişilik ekibimiz de vardı. Bunlarla beraber, 130 kişi daha  Umre  ziyaretine  iştirak ettiler. Gerçekten buradan Peygamber Sevdalılarına içten teşekkürlerimi sunuyorum. Genç yaştaki insanların gelip, o kutsal topraklarda imanlarını tazelemeleri, toplumun değişim ve dönüşümü yönünde çok büyük bir katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. Bu arada dün yapılan yeni siyer sınavı hayırlı olsun girenler için. İnşallah, gelecek  yıl sınavlarda başarılı olan kardeşleri götürüceğiz. Bu tür organizasyonların artırılmasını Allah`tan diliyorum.” dedi.

 “Malatya`dan geldim”

Çocuğuyla beraber annesini bekleyen Hasan Hüseyin Aytan, “Annemi bekliyoruz. Çok heyecanlıyız. 15 günden beri gittiler. Umre kazananlarla beraber gittiler. Malatya`dan geldim buraya. Allah herkese nasip etsin.” diyerek duygularını ifade etti.

“Kelimeler ifade edemez duygularımı”

Kardeşinin umreye gittiğini ve havaalanında onu beklediğini söyleyen Salih Büşava, “O duyguyu bilmek için, o duyguyu yaşamak gerek. Ne kadar anlatsam da, kelimeler ifade edemez duygularımı. İmkânı olan her Müslüman`ın, hayatında bir kere de olsa mutlaka gitmesi gerekir. Allah, ben de dâhil, bütün Müslümanlara nasip etsin.” dedi.

Halasını bekleyen küçük Seyyid Ahmet de İlke Haber Ajansına konuşarak bütün Müslümanlara Hacca gitmeyi tavsiye etti.

Hz. Muhammed`in (sav), hayatından izler ve çektikleri mücadele noktasında herkesin gitmesi gereken bir yer olduğunu söyleyen Murat Aslan, çok mutlu ve bahtiyar olduğunu söyledi.

“Yılların biriktirdiği sıkıntı ve dertler, bir tavafla yok oldu”

Mübarek şehri ziyaret etmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Mahmut İrtem, imkânı olan  her insanın mutlaka gitmesi gereken bir yer olduğun ifade etti. Mübarek beldeye gidenin dünyaya yeniden gelmiş gibi bir duyguya sahip olduğunu söyleyen İrtem, yılların biriktirdiği sıkıntı ve dertlerin oradaki ziyaretlerin ve tavafların etkisiyle yok olduğunu söyledi.

“İmanlarımızı tazeledik”

Müslümanların hayatında en az bir kere oralara gidip imanlarını tazelemelerini gerektirdiğini söyleyen Hüseyin Sudan, bütün Müslümanların mübarek şehirde bir araya gelerek buluşmasının çok hayırlı bir iş olduğunu dile getirdi.

“Kâbe, bütün ümmetin ortak noktasıdır”

Yabancı bir ülke olmasına rağmen kendini Mekke`de kendi evinde gibi hissettiğini söyleyen Nilüfer Ekmen, Kâbe`nin bütün ümmetin ortak noktası olduğuna dikkat çekti.

Hira`ya, Nur dağına, Şeytan taşlamaya, Cennet el Bakiye ve daha birçok yere gittiklerini söyleyen Perihan, Habibe, Fatma ve Hayriye isimli Umreciler, “Hz. Hamza, Hz. Ali, Hz. Hatice camisi de dâhil birçok yeri ziyaret ettik. Bir dakika bile durmadık. Zamanımızı değerlendirmeye çalıştık. Allah, hepimize Hz. Muhammed`in yolunda gitmeyi nasip etsin.” diyerek duygularını ifade etti. (M. Sıddık Bilge/Ali Adıyaman – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir