• DOLAR 32.573
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2434.291
  • ...
Mardin İstanbul`a taşınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarihi dokusuyla açık hava müzesi görünümünde olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin, yurt içinde tanıtılmaya devam ediliyor. Bu kapsamında İstanbul Feshane`de 5-8 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek “Mardin Tanıtım Günleri” düzenlenecek.

Mardin Valiliği, Mardin Dernekler Federasyonu (MARFED) ve Mardin Eğitim Vakfı (MAREV) işbirliğiyle Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlenecek Mardin Tanıtım Günleri, İstanbul`daki Mardinliler ve Mardin sevenleri bir araya getirecek.

Tanıtım günlerine Mardin Valisi Mustafa Taşkesen başta olmak üzerine dünyanın en uzun adamı unvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı`na imzasını atan Sultan Kösen ve birçok davetlinin katılacağı bildirildi.

Türkiye`nin en güzel şehirlerinden biri olan Mardin; tarihi dokusu, kültürel turizmi, yerel yemekleri, geleneksel kıyafetleri ve ünlü simalarıyla 4 gün boyunca Feshane`de olacaklar.

Etkinlik öncesi Mardin Valisi Mustafa Taşkesen`in gazetecilerle bir araya gelmesi ve Taksim Meydanı`nda davet yürüyüşü düzenlenmesi bekleniyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir