• DOLAR 32.662
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2495.547
  • ...
Gaziantepli kuyumcular hırsızlık olaylarından tedirgin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşanan hırsızlık olaylarını İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlatan Halil İbrahim Aslan, kuyumculara karşı son zamanlarda artan hırsızlıklar için yetkililerin gerekli önlemleri almaları gerektiğini belirtti.

Cumartesi günü öğle saatlerinde iki kişinin ellerinde av tüfeği ile işyerine girdiğini belirten Aslan, “Dükkanda tek olduğum bir esnada, ellerinde av tüfeği olan iki kişi içeri girdi. Bir kişi de dışarı da gözcülük yapıyormuş. Bir anda bana ateş ettiler. Ben de hemen tezgâhın altına saklandım. Komşum olan esnaflara sesimin gitmesi için bağırdım. Bağırmamla bana doğru ateş ederek hemen dışarı kaçtılar. Daha sonra polise haber verdik. Gelip inceleme yaptılar. Şuan hırsızların yakalandıkları belirtildi.”diyerek yaşanan hırsızlık olayını anlattı.

Hırsızlık olaylarına karşı ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Aslan, “Eğer hırsızlık olaylarının son bulunması isteniyorsa, ciddi tedbirler alınmalıdır. Adamlar gündüz ortasında elini kolunu sallaya sallaya kuyumcu dükkânlarına ellerindeki silahlarla terör estiriyorlar. Hırsızların yakalanması, onlara taviz verilmemesi, yakalanan kişilerden davacı olunması lazım.”dedi.

Kuyumcu olarak yaşanan hırsızlık olaylarından tedirgin olduklarını belirten Hüseyin Y. Adlı esanf ise,  “Neredeyse iki günde bir mutlaka haberlerde bir kuyumcu dükkânına yönelik hırsızlık girişimi olduğunu her gün izliyoruz. Hatta bazı kuyumcu arkadaşlarımız hayatlarını kaybetti. Buna rağmen bir türlü önlemler alınmıyor. Canımız tehlikede, rızkımızı buradan kazanıyoruz. Eğer bizden dükkanlarımızı kapatmamızı istiyorlarsa, tüm kuyumcular kapatsın. Bu şekilde bu olaylarda yaşanmaz.”diyerek sitem etti.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir