• DOLAR 32.49
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2480.269
  • ...

Gaziantep Kilis Hattı Doğal Gaz Dağıtım Lisans İhalesi´nin 2005 yılında yapıldığını hatırlatan GASOB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Birim Hizmet ve Amortisman bedelinin 8 yıl süreyle sabit uygulandığını belirtti.

Şehir içindeki işletme giderleri payı Organize Sanayi Bölgesine oranla daha fazla olduğunu belirten Nakıboğlu, “Söz konusu 8 yılın dolmasıyla birlikte lisans bölgesindeki abonelerden hizmet ve amortisman bedeli tahsil edilmeye başlayacak. Ancak, fiyatlandırma politikasında bir eşitsizlik ortaya çıkacak. Gaz dağıtım firması, lisans bölgesinde yatırımının tamamını şehir içinde gerçekleştirdi. Dolayısı ile şehir içindeki işletme giderleri payı, Organize Sanayi Bölgesine oranla daha fazladır. Sadece şehir içine yatırımının planlandığını düşünürsek, gaz dağıtım firmasının lisans bölgesinin tamamına yaptığı yatırımlar baz alınıp, bölgemiz için yanlış uygulamaya gideceği kanısındayız.”dedi.

Türkiye`deki sanayicilerinin rekabet etmekte olduğu ülkelerin sanayicilerine göre daha pahalı üretim yaptığı belirten Nakıboğlu, “Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi olarak, işletme, bakım, onarım, sayaç okuma ve faturalandırma gibi tüm faaliyetler tarafımızca yapılmaktadır. Buna rağmen sanayiciler yıllık 24 milyon TL´lik fazladan bir ödeme yapacaklar. Şehir merkezi yatırımları ile OSB´nin aynı kefeye konulmasından kaynaklı bu uygulamanın sanayicimize büyük zarar vereceği aşikardır. Bunun külfeti, büyük fedakarlıkla sanayinin çarklarını döndüren sanayiciye yüklenemez.” diye konuştu.

Sistem kullanım bedeli hesaplamasında dağıtım kuruluşunun, Organize Sanayi Bölgesi için yaptığı hizmetlerin gözden geçirmesi gerektiğini belirten Nakıboğlu, “Burada güncel bir fiyat yöntemi uygulanmalı. Dağıtıcı kuruluş, lisans bölgesinin tamamına yaptığı yatırımı baz almamalı. GAOSB´de, yatırım planlamalarının, yatırımların ve işletme giderlerinin karşılığı olacak şekilde toplam geliri hesaplanarak yeni bir fiyatlandırmaya gidilmesi daha doğru olacaktır. Aksi takdirde 24 milyon TL´lik bu külfet adil olmayacaktır.” dedi.    (İLKHA)