• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
Şırnak Devlet Hastanesine yeni tıbbi cihazlar getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Devlet Hastanesi’ne yeni alınan tomografi cihazı, nükleer tıp cihazı ve yeni kurulan nükleer tıp ünitesi ile misafir anne oteli düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine, Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak Milletvekili M. Emin Dindar, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Tokur, Hastane Başhekimi Hıdır Kayışoğlu, Kamu Kurum yetkilileri ile STK temsilcileri katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma gerçekleştiren Şırnak Valisi Hasan İpek, Hastaneye gelen hastaların buradan gülerek mutlu bir şekilde ayrılmalarını umduklarını belirterek “Biz Şırnaklı vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek istiyoruz. Bu anlamda her türlü hizmetin kalitesini yükseltmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Tokur da Nükleer tıp cihazları ve tomogrofi cihazlarının 2 milyon 730 bin TL’ye mal olduğunu söyledi.

Tokur, “Şırnak’a 3 adet son teknoloji ürünü olan 16 kesit tomografi cihazı, 1 adet nükleer tıp cihazı ve nükleer tıp ünitesi açılışı için burada bulunuyoruz. Bu cihazlarımızın hizmete açılmasıyla artık vatandaşlarımız sevk için başka yerlere gitmekten kurtulacaklardır. Aynı zamanda yeni doğan bebekler için orada yatağına yatarken annelerinden ayrı kalmasın, anne sütünden ve anne sevgisinden mahrum olmasın diye yeni doğan yoğun bakım ünitemiz ile birlikte anne odalarımız da açılmıştır.” dedi.

Daha sonra protokol açılışı yapılan üniteleri gezilerek, çocuk hastalara oyuncak hediye edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir