• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Mardin'deki dilenciler toplatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Artuklu Belediyesine bağlı zabıta ekipleri halktan gelen yoğun şikayetler üzerine kentin çeşitli noktalarında bulunan camilerde ve ışıklarda dilencilik yapan birçok kişiyi topladı.

Yapılan çalışmada, halkın duygularını istismar ederek dilencilik yapan dilencilerin üzerindeki paraya kanun gereği el konularak gerekli uyarılar yapıldı. Uyarının ardından dilenciler serbest bırakılırken şehir dışından gelip dilencilik yapan kişilerin de bilgileri alındıktan sonra illerine gönderildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkan Vekili Bayram Kayık, "Halkın duygularını istismar eden dilencileri önlemek için böyle bir çalışma başlattık. Yaptığımız çalışmada çoğu dilencinin şehir dışından geldiği tespit edilmiştir. Hatta adeta bazıları çeteler halinde organizeli olarak illere bırakılmakta ve kendilerine dilencilik yapılmaktadır. Bunlara hiçbir şekilde müsaade edilmeyecektir. Bunun yanı sıra kimi dilencilerde şehir ışıklarında durarak dilenmekte ve kazaların yaşanmasına sebebiyet verdikleri gibi trafik akışının bozulmasına da sebebiyet göstermektedirler. Bizler bugün yapmış olduğumuz bu çalışma sonrasında özellikle il dışından elen kişilerin bilgilerini kaydettik. Böylece tekrarlanan bir durum olduğu takdirde gerekli işlemler yapılacaktır. Aynı zaman da bu çalışma ilde yapıldığı gibi ilçelerde de yapılacak ve hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz" dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir