• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
PAK`tan HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Özgürlük Partisi [Partiya Azadiya Kurdistan (PAK)] Genel Başkanı Mustafa Özçelik ve beraberindeki heyet HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret ederek HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

“Kürtler birbirlerine hürmet etmelidir”

Gerçekleştirilen ziyarette konuşan PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Kürtlerin birbirine tahammül ederek ortak amaçlar altında buluşabileceklerini belirterek “Kürdistan gül bahçesi gibidir. Biz Kürtler, farklı güller gibi farklı gruplarız. Burada bir bahçede hayatımızı sürdürüyoruz. Kürtler kendi aralarında birlik istemelidir. Birbirine hürmet göstermelidir. Bu şekilde yaşayabiliriz. Bize göre kimse kimsenin yolunu kapatamaz. Fikir ve düşüncelerimizden dolayı birbirimizi suçlayamayız. Kürtlerin arasında barış ve diyalog olmalıdır. Kürtlerin kendi arasında birlik olmalıdır. Eğer aramızda birlik olursak muhakkak biz daha güçlü oluruz.” ifadelerinde bulundu.

“Kürtlerin hakları ellerinden alındı”

Kimsenin kimseye tek tipçiliği dayatamayacağını ve muhakkak herkesin bir fikri ve bakış açısı olduğunu aktaran HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise “Bizim aramızda farklılıklar olabilir. Ama birbirimize tahammül etmemiz lazım. Cumhuriyetin ilk yıllarında Kürtler ile Türkler beraber hareket etiller. Fakat Kürtler kandırıldı ve hakları ellerinden alındı. Şeyh Said Kıyamı ve diğer katliamlarda Kürtlere büyük haksızlıklar yapıldı, kimlikleri inkâr edildi. Kürtler tekrar birleşmede ve kardeş olmada bir sorun görmüyor. Ama Devlet hâlâ Kürtlere haksızlıklar yapıyor.” dedi.

“Kimse kimseye baskı kuramaz”

HÜDA PAR`ın parti programında bütün fikirlerin açıkça dile getirilmesi gerektiğini yazdıklarını vurgulayan Yapıcıoğlu, “Kimse fikirlerinden dolayı haksızlığa uğratılamaz. Herkes siyasetini yapsın. Halk da kimin peşinden gideceğine karar verir. Kimse zorla fikirlerini dayatamaz. Biz birbirimize silah sıkarsak Suriye gibi oluruz. Biz dışarıya karşı barış istiyorsak kendi aramızda da barış içinde olmalıyız. Kimse silahla başkasına baskı kuramaz. Kürdistan`da kimse kendi kavmine ırkçı davranmamalıdır. Burada haksızlık yapana herkes karşı çıkmalıdır.” şeklinde konuştu.

(M.Sıddık Bilge / Ali Fidancı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir