• DOLAR 32.577
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2430.364
  • ...
'Eliveren Davası' sanıklarına yurt dışına çıkış yasağı konuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genç’te 1999 yılında öldürülen Mehmet ve Yılmaz Eliveren’in 9’inci duruşması Bingöl Ağır Ceza mahkemesinde duruşması görülmeye devam edildi.  Mahkeme heyeti, olay yerinde keşif yapılması ve sanıklar için yurt dışı yasağına karar vererek duruşmayı 31 Mart 2015 tarihine erteledi.

Bingöl’de, 17 Nisan 1999’da Mehmet ve Yılmaz Eliveren’in öldürülmesi olayında o dönem görevli olan Genç İlçe Emniyet Amiri Ahmet K, komiserlerden Bülent G, Ahmet Kenan Ç, polis memurları Mehmet A. ve Mehmet Y.’nin ‘Tasarlayarak öldürme’, ‘Tehdit’, ‘Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği’ suçlarından yargılanmalarına devam edildi.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 9’inci duruşmada maktullerden Yılmaz Eliveren’in babası ve Mehmet’in ağabeyi Ahmet Eliveren,  yine Maktullerden Mehmet Eliveren’in Annesi Hanife ve kız kardeşi Hanım Eliveren ve avukatı Abdullah Alakuş  hazır bulundu. Sanık ve müdafileri ise Sesli Ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

Duruşmada yazılı olarak mahkeme heyetine savunma veren maktullerin avukatı Abdullah Alakuş, “Tüm tanıklar, Yılmaz ve Mehmet ile birlikte maç izlediklerini ve çarşı merkezinde çevirme sokağının başında silah seslerinin geldiğinin ve belirtilen sokağın başında kan izlerinin olduğunu tanık beyanları doğrulamıştı. Görüldüğü gibi aslında ortada bir çatışma yok. İlçe merkezinde katledilen iki sivil vatandaşın, daha sonra çatışma çıktığı ve öldürüldüğü iddiası var ve bu iddia tanık anlatımlarıyla da tamamen çürütülmüştür.” dedi.

Üye hâkim Haşim Tekin tarafından dosyaya muhalefet şerhi konulurken, mahkeme heyeti mevcut delil durumu dikkate alınarak sanıklar hakkında CMK’nın 109/3-a maddesi uyarınca ‘yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar vererek, duruşmayı 31 Mart 2015 tarihine erteledi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir