• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Elektrik kesintilerinden dolayı esnaf işyerlerini açamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da sık sık yaşanan elektrik kesintileri halkın günlük yaşamını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu gün sabahın erken saatlerinde yine elektrik kesintilerinden dolayı kepenklerini zamanında açamayan esnaf,  adeta isyan etti. Elektrik kesintilerinin kendilerinde huzur bırakmadığını belirten esnaflar, yaşadıkları bu sıkıntıların giderilmesini istedi.

Esnaf elektrik kesintilerinden dolayı işyerlerini açamadı

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Yeniyol civarında işyerleri bulunan esnaflar, elektrik kesintilerinden dolayı işyerlerini açamayınca, elektrik verilinceye kadar, saatlerce soğukta beklemek zorunda kaldı.

Sürekli yaşadıkları bu sıkıntılardan dolayı mağdur olduklarını ifade eden Muhammed Emin isimli esnaf, bu gün sabah erken işyerlerini elektriklerin kesilmesinden dolayı yine açamadıklarını belirterek, sürekli yaşadıkları bu mağduriyetlerin artık giderilmesini istediler.

“Şu oldu kepenk kapat, bu oldu kepenk kapat. Nereye kadar gider bu böyle?”

Saatlerce dışarıda soğuk havada beklemek zorunda kaldığını söyleyen Emin, “Esnafın hali ortadadır. Kobani olayları olduktan sonra zaten büyük bir mağduriyet yaşadık. Bunun yanında, eylem olur kepenk kapat, elektrik kesildi kepenk kapat, şu oldu kepenk kapat, bu oldu kepenk kapat. Nereye kadar gider bu böyle? Bu  böyle gitmez. Huzurumuz kalmadı artık.” diyerek yaşadıkları sıkıntılara sitem etti.

“DEDAŞ`ın keyfi uygulamalarına birilerinin artık dur demesi lazım”

DEDAŞ`ı defalarca aramalarına rağmen kimsenin kendilerine cevap vermediğini ve kimseye ulaşamadıklarını söyleyen esnaflar, DEDAŞ`ın keyfi uygulamalarına birilerinin artık dur demesinin vaktinin geldiğini belirterek, yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmasını istedi. (M. Sıddık Bilge- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir