• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
RTÜK Tarihinde Bir İlke İmza Attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "Üst Kurulu ve üyelerini küçük düşürücü ifadeler kullandıkları" gerekçesiyle üyeler Ali Öztunç ve Süleyman Demirkan'ın "kınanmasına" karar verdi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurul, bazı Üst Kurul üyeleri hakkında yapılan bir başvuruyu araştırmak üzere oluşturulan inceleme komisyonunun raporunu değerlendirmek üzere özel gündemli toplandı.

Üst Kurul Üyesi Ali Öztunç'un, RTÜK ile Üst Kurul üyeleri hakkında haksız eleştirilerde ve asılsız suçlamalarda bulunduğunu, Kurul ve üyeleri küçük düşüren ifadeler kullandığını, karara bağlanmamış raporlarla ilgili gerçeği yansıtmayan açıklamalar yaptığını belirleyen Kurul, Üst Kurul Üyesi Süleyman Demirkan'ın ise RTÜK Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmeliğin ilgili hükümlerine aykırı olarak, Üst Kurul çalışmaları hakkında yetkisi olmadığı halde, sürekli kamuoyuna bilgi verdiğini, Üst Kurulu ve üyelerini küçük düşürücü ifadeler kullandığını tespit etti.

Öztunç ve Demirkan'ın üyeliklerinin düşürülmesine gerek görmeyen Kurul, oy birliğiyle, iki üyenin de "uyarılmasına ve kınanmasına" karar verdi.

Söz konusu kararın, bilgi için, TBMM Başkanlığına gönderilmesi kararlaştırıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir