• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sağlıkçılar Doktorun darp edilmesini protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Devlet Hastanesi`nde tek görevli kardiyolog uzmanı Dr. Deniz Elçik, kalp krizi geçiren bir hasta yakınları tarafından geçen gün darp edilmesini Tabipler Odası ve hastane çalışanları Şırnak Hastanesi önünde protesto etti.

Şırnak`ta, 30 Ocak günü kalp krizi teşhisiyle Devlet Hastanesine kaldırılan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Yusuf A.`nın yakınları müdahalede ihmal olduğu iddiasıyla Dr.Elçik`i darp etti. Darp edilen doktor Elçik`e  20 gün iş görmezlik raporu verildi.

Elçik`in darp edilmesini protesto etmek amacıyla yapılan basın açıklamasına Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Ali Hıdır Kayışoğlu, Şırnak Tabipler Odası Başkanı Azad Karagöz, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, hastane çalışanları, doktorlar ve vatandaşlar katıldı.

Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi, Uzm.Dr Ali Hıdır Kayışoğlu, yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz Cuma akşamı hastanemizde çalışan uzman kardiyolog Deniz Elçik ciddi anlamda darpa maruz kalmıştır. Bundan dolayı yürüyememekte ve zorluklar çekmektedir. Bundan dolayı Şırnak Devlet Hastanesinin poliklinik hizmetleri aksamaktadır ve bir süre aksamaya devam edecektir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet alışkanlık hakline geldi. 3 yıl önce öldürülen Ersin Aslan, hala kanayan yaramızdır. Bu olayın hukuki takipçisi olacağız. Bölge halkına duyarlı davrandıkları için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Doktorun ihmali olduğuna dair sorulan soru üzerine Başhekim Kayışoğlu, kesinlikle olayda bir ihmal söz konusunun olmadığını belirterek ‘` Eğer gerçekten bir ihmal olsaydı doktorumuzu dövmek yerine adliyede soluğu alıp şikayette bulunurlardı``diye konuştu.

Kayışoğlu, kendilerinin gerçekten haklı oldukları nedeniyle savcılığa gerekli şikayette bulunduklarını sözlerine ekledi.

Şırnak Tabip Odası temsilcisi Nebahat Sunar`da okuduğu basın açıklamasında, her gün sağlıkta yeni bir şiddet olayıyla karşılaştıklarını, sağlık emekçilerin hayatı,tehdit koşulları altında her geçen gün daha da tehlikeye girdiğini belirterek, “Her gün bir arkadaşımızın hastane koridorlarında tehdit edilmesine,darp edilmesine, hatta katledilmesine tanık oluyoruz. Dr. Ersin Arslan ,Gaziantep`te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi.Aradan 3 yıl geçti, ancak sağlık çalışanları ülkenin dört bir yanında her gün şiddet görmeye devam ediyor. Geçtiğimiz  Cuma günü (30.01.2015) Şırnak Devlet Hastanesinde çalışan uzman Dr.Deniz Elçik ve bir  hemşir  arkadaşımız,  hasta yakınları tarafından darp edilmiştir.Meslektaşımız Dr.Deniz  Elçik vücuduna aldığı darbelerden dolayı yürüme güçlüğü çekmekte ve bu saldırı sebebiyle  20 günlük iş göremez raporu almak zorunda kalmıştır.Yetkililere sesleniyoruz, bu şiddet daha ne kadar sürecek? Bir Dr.Ersin Arslan`ı daha kaybetmeye tahammülümüz yok artık.” ifadelerini kullandı.

Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir