• DOLAR 32.385
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2326.88
  • ...
Zalim Esad Yine Varil Bombalarıyla Vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞAM - Suriye ordusunun, başkent Şam, İdlib ve Dera'da yönetim muhaliflerin denetimindeki yerlere "varil ve vakum bombasıyla" düzenlediği saldırılarda 44 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçağının muhaliflerin kontrolündeki Dera'nın Casim beldesine düzenlediği saldırılarda 17 kişinin yaşamını yitirdiği ve onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Rejim helikopterlerinin, yönetim karşıtlarının denetimindeki İdlib'in Han Şeyhun ilçesindeki sanayi bölgesini varil bombasıyla bombalaması sonucu 17 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı kaydedilen açıklamada ayrıca, ordunun başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesi ile Duma ilçesinde yerleşim yerlerini "vakum bombasıyla" bombaladığı ve 10 kişinin hayatını kaybettiği, 75 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Bu arada Duma'da, yerel aktivist Yusuf Bustani, yaptığı açıklamada, orduya ait savaş uçağının Duma'da yerleşim yerini bombalamasında çok sayıda binanın yıkıldığını, onlarca iş yeri, ev ve aracın kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Saldırıda yaralananların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını ifade eden Bustani, "Sivil savunma ekipleri çok sayıda ölü ve yaralıyı yıkılan evlerin enkazından çıkardı. Yaralılar ambulanslarla ilçedeki sahra hastanelerine kaldırıldı. Ölü ve yaralılar arasında kadın ve çocuklar da vardı" dedi.

"Saldırı yerinde can pazarı yaşandı. Halk çocuklarını alarak bölgeden kaçmaya başladı" ifadesini kullanan Bustani, sözlerini şöyle sürdürüldü:

"Rejimin hava saldırısında yıkılan binalar cadde ve yolları kapattı. Bundan dolayı yaralılar güçlükle hastanelere yetiştirildi. Sivil savunma ekipleri yıkılan binaların enkazında ölü ve yaralıların olup olmadığına ilişkin araştırmalarına devam ediyor. Ölü sayısının yükselmesinden endişe ediyor. Rejim Duma'da 9 farklı noktayı bombaladı. Bu nedenle Duma'da ölü sayısının yükselmesinden endişe ediyor."

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir