• DOLAR 32.605
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2415.56
  • ...
Türkiye Geneli  Günlük Hava Tahmin Raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber Haber Merkezi

Yapılan son değerlendirmelere göre;Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile yarın (Salı) zamanla Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Erzincan ve Tunceli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; bu akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı Karadeniz) toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bu akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, Su baskını, Heyelan ve Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Kar erimeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ VE KUM TAŞINIMI UYARISI: Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve batı ile Batı Karadeniz) bugün (Pazartesi) toz taşınımı beklendiğinden , görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

SOBA VE BACA GAZI UYARISI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde görülen Lodos fırtınası nedeniyle Marmara, Ege, İç Anadolu ile Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat),

Bursa ve Balıkesir çevrelerinde zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz ve kum taşınımı bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

BURSA Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8 12

EDIRNE Çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde hafif yağmurlu 5 10

İSTANBUL Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9 11

KIRKLARELI Çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde hafif yağmurlu 6 8

EGE Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, kıyılarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz ve kum taşınımı bekleniyor.

A.KARAHISAR Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 5 9

IZMIR Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 9 15

MANISA Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 8 15

MUĞLA Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 5 8

AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinden sonra ve gece Antalya'nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney yönlerden fırtına (60-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Salı) hafif sağanak yağışlı 7 18

ANTALYA Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinden sonra ve gece doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. 11 16

HATAY Parçalı zamanla çok bulutlu 8 16

MERSIN Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Salı) hafif sağanak yağışlı 11 18

İÇ ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge'nin kuzey ve batısında toz ve kum taşınımı bekleniyor

ANKARA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 5 9

CANKIRI Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 3 8

ESKISEHIR Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 2 10

KONYA Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Salı) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 5 10

BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz ve kum taşınımı bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 4 10

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 6 14

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 4 12

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 6 10

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı batısı çok bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin, yarın (Salı) Orta Karadeniz bölümünün yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AMASYA Parçalı çok bulutlu, yarın (Salı) yağmur ve sağanak yağışlı 9 12

SAMSUN Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Salı) yağmur ve sağanak yağışlı 10 17

TOKAT Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Salı) yağmur ve sağanak yağışlı 9 11

TRABZON Parçalı bulutlu 14 15

DOĞU ANADOLU Parçalı, batısının çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Malatya, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde Muş çevrelerinde sis, bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZINCAN Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yağmurlu 0 10

ERZURUM Parçalı bulutlu -7 5

KARS Parçalı bulutlu -10 4

MALATYA Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yağmurlu 1 10

GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı, batısının zamanla çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinin yağmurlu, doğusunun yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR Parçalı bulutlu 1 13

GAZIANTEP Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yağmurlu 3 12

SANLIURFA Parçalı zamanla çok bulutlu 5 15

SIIRT Parçalı bulutlu ve sisli 4 13

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz'de yarın (Salı) fırtına, Orta Karadeniz, Marmara ve Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/saat) doğusu ilk saatlerde 5 ila 7 (40-60 km/saat) , Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat), batısı kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/saat), gece 3 ila 5 (20-40km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m orta kesimlerinde 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/saat ), yarın 4 ila 6 (30-50 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, batısı ile zamanla geneli sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/saat), yarın 6 ila 8 (40-60 km/saat), Doğu Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan, batısı ile yarın tamamı güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat), yarın 5 ila 7 (40-60km/saat), batısı 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m yarın orta ve batısı 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,3m; Görüş Mesafesi: İyi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir