• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Yar-Der'den Suriyeli öğrencilere kırtasiye yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (Yar-Der) ülkelerindeki savaştan kaçarak Ceylanpınar ilçesine yerleşen Suriyeli öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. 

Ceylanpınar'da bulunan ailelerin çocukları 15 metrekarelik bir dükkânda eğitim görüyor. Arapça ve Türkçe okuma yazma eğitiminin yanı sıra, Kur'an-ı Kerim dersi de alan çocuklara gönüllü Suriyeli bir öğretmen ders veriyor. Bir taraftan savaşı unutmaya çalışan aileler, diğer taraftan da çocuklarını eğitmenin kaygısı içerisinde.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yardım Eli Derneği Başkanı Mustafa Bozkurt, “Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan muhacir kardeşlerimizin zor şartlar altında yaptıkları eğitim faaliyetlerine az da olsa gücümüz nispetinde kırtasiye yardımında bulunduk.  Biz Ensar olma görevimizi en güzel şekilde yapmaya devam edeceğiz derneğimize yardımda bulunan duyarlı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.  Dernek çalışmalarımızın devamı için insanların daha duyarlı olması gerekmektedir. Birkaç hayırseverin gönderdiği yardımlar yetmiyor, eksik kalıyor. İnsanlara bir nebze de olsun ihtiyaçlarını karşılamak için insanları daha duyarlı olmaya davet ediyorum.” ifadelerinde bulundu.  (Mustafa Kaynak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir