• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
Batman'da HKS eğitimi düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Birimi tarafından 24–28 Kasım 2014 tarihleri arasında ve 03–04 Aralık 2014 tarihleri arasında sağlık hizmetlerinde kalitenin arttırılması, verimliliğin sağlanması, hasta ve çalışanlarının memnuniyetinin arttırılması kapsamında 112 Hizmet Kalite Standartları (HKS) eğitimi düzenlendiğini açıkladı.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapolan açıklamada, “Sürekli kalite iyileştirmeyi hedefleyen Sağlık Müdürlüğümüzün Acil Sağlık Hizmeti Sunumunda görev alan tüm personellerimize yönelik düzenlediği tüm eğitimler her geçen gün daha da artmaktadır. Her yıl düzenlediğimiz 112 HKS eğitimlerinde sağlık hizmetlerinde kalitenin artırılması hedeflenmektedir.2015 yılı içerisinde de Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarımızda görev yapan personellerimize yönelik 112 Hizmet Kalite Standartları kapsamında eğitimlerimiz devam edecektir.” denildi.

Açıklamanın devamında ise “Eğitimcilerimiz tarafından katılımcılara eğitim kapsamında 112 HKS, Çalışan Güvenliği, El Hijyeni, Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı, Atık Yönetimi, İletişim Becerileri, Bilgi Güvenliği, Güvenlik Raporlama, Yangın Söndürücülerin Kullanımı ve ayrıca kış aylarında yaşanabilecek olumsuz hava koşulları ambulanslarımızın hazır tutulması ve Ambulans Kışlık Bakımı konularında eğitim verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Birimi tarafından Aralık 2014 tarihinde hekim dışı sağlık personellere yönelik Temel Yaşam Desteği Eğitimi verildiğini belirtilen açıklama daha sonra, “AABT ve ATT’lerden oluşan 64 personelimize teorik ve uygulamalardan oluşan Temel Yaşam Desteği Eğitimi düzenlenmiştir. Bu eğitimlerde yaralıların ölüm risklerinin asgariye indirilmesi ve yaralanma sonrası oluşacak organ hasarı ve sakat kalma riskinin azaltılması hedeflenmektedir.” ifadeleri ile devam etti.  

Eğitimciler tarafından katılımcılara eğitim kapsamında sertifikaların verildiği belirtilen açıklamanın devamında son olarak, “Erişkin Temel Yaşam Desteği, Çocuklarda Temel Yaşam Desteği,İleri Yaşam Desteğine Giriş, Acil Vakalara Yaklaşım, İletişim, Yasal Mevzuat, Stresle Başa Çıkma Yöntemleri, Olay Yeri Yönetimi,Traj, Haberleşme ve Telsiz Kullanımı, 112 Acil Sağlık Hizmetlerini Sistemin tanıtımını, Hasta ve Yaralı Taşıma Teknikleri, Ambulans Ekipmanları konularında teorik ve uygulama eğitimi verilmiş olup, eğitim sonrasında yapılan teorik ve uygulama sınavında başarılı olan katılımcılara sertifikaları verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir