• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Şanlıurfalılar Siyer Sınavının yaygınlaşmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavı sayesinde Hz. Muhammed’in hayatının öğrenildiğini, Onun hayatından bir şeyler kendi hayatlarına kattıklarını belirten Şanlıurfalılar, bu tür sınavların yaygınlaşarak devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Sınav sayesinde Hz. Peygamberin hayatıyla ilgili güzel örnekleri öğrenip hayatlarına aktarabildiklerini kaydeden Muhammed Çiftçi, bu tür aktivitelerin yaygınlaşarak devam etmesi gerektiğini, insanların bu sınavlara girerekten siyer ve dini bilgilerini zenginleştirebileceklerini belirterek, sınava girmeyenlerin bir dahaki yıl sınava girmelerini tavsiye etti.

Sınava üçüncü defa girdiğini ve bu sınav sayesinde bilmediği birçok bilgiyi öğrendiğini ifade eden Mahmut Akkuş, “Bu sınavı organize ettiği için Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyorum. Gerçekten çok faydalı bir çalışma başlattılar. Bu tür sınavların sürekli yapılmasını temenni ediyorum.” dedi.

Yakup Orhan’da, “Bu sınava girmenin amacı birinci olmak değildir, bu sınava katılmamızdaki asıl amaç Hz. Peygamberin hayatını öğrenip hayatımıza aktarmaktır. Zaten en büyük eksiklerimizden bir tanesi Peygamber Efendimizin hayatından bî haber olmamızdır. Bu tür sınavların yaygınlaşmasını istiyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Sevcan Çiçek ise, sınavın biraz zor olduğunu fakat bu şekilde peygamberin hayatını daha fazla öğrendiğini ve bilgilerinin arttığını söyledi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir