• DOLAR 32.576
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2423.941
  • ...
'Suriyeliler sağlıkta mağdur edilmedi'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2014 yılında Suriyelilere sağlık alanında verilen hizmetler hakkında konuşan Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, geçtiğimiz yıl boyunca Bursa’da ikamet eden yaklaşık 50 bin Suriyeliye 22 bin muayene hizmeti verdiklerini ve Suriyelilerin mağdur edilmediğini söyledi.

Kentte vatandaşların yanı sıra savaş ortamından göç eden Suriyelilere de nitelikli hizmet verildiğini ifade eden Dr. Akan, “Geçtiğimiz Mart ayı başlarında Yıldırım ve Osmangazi ilçelerimizde Toplum Sağlığı Merkezlerimize bağlı sadece Suriyeli misafirlerimize hizmet veren birer sağlık birimi kuruldu. Sadece Suriyelilere hizmet veren sağlık birimlerinin kamplar dışında açıldığı bilinen tek il Bursa’dır. Şehrimiz Suriyelilere yönelik birinci basamak koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinde rol model olmaktadır.” dedi.

22 bin kişiye muayene hizmeti verildi

Osmangazi ve Yıldırım Toplum Sağlığı Merkezleri’nde muayene hizmetlerinin yoğun olarak yapıldığını hatırlatan Dr. Akan, “Birinci basamak sağlık hizmeti veren bu merkezlerimizde koruyucu hizmetlerin yanı sıra ilimizde ikamet eden yaklaşık 50 bin Suriyeliye, geçtiğimiz yıl boyunca 16 bin 979 sevk olmadan ve 4776 ise sevk halinde olmak üzere toplamda 22 bine yakın muayene hizmeti sağlandı. Aynı şekilde 2 binin üzerinde tüberküloz ve sıtma taraması ile suçiçeği, hepatit, zatürree, verem gibi hastalıklara karşı 14 bin doz aşı yapıldı” ifadelerini kullandı.

7 bin broşür dağıtıldı

Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Osmangazi, Yıldırım ve Gürsu ilçelerinde okullarda aşılama çalışmalarının tamamlandığını belirten Dr. Akan, “Bu 3 ilimizde okullarda toplam bin 520 çocuğa; dörtlü karma aşı, KKK aşısı ve çocuk felci aşıları uygulandı. Bu hizmetin yanı sıra Yıldırım’da ev ziyaretleri ile özellikle aşılanma durumlarının tespiti, eksik aşıların tamamlanmasının yanı sıra yeni bulaşıcı hastalık vakalarının araştırılması çalışmaları yürütüldü. Müdürlüğümüzün hizmetleri ve Suriyeli misafirlere yönelik uyarıcı bilgileri içeren 7 bin broşür basılarak başta aile hekimleri ve toplum sağlığı merkezleri olmak üzere çeşitli yerlere dağıtıldı” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir