• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Adana'da Sağlık Hizmetleri İstişare Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hekimevi’nde düzenlenen toplantıya Vali Mustafa Büyük’ün yanı sıra Adana Milletvekili TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Profesör Doktor Necdet Ünüvar, Adana Milletvekilleri Avukat Mehmet Şükrü Erdinç, Avukat Fatoş Gürkan, Kamu Kurumu Temsilcileri ile Merkez ve İlçelerde görevli sağlık çalışanları katıldı.

Vali Mustafa Büyük toplantıda yaptığı konuşmada, sağlık hizmetlerinin öneminden bahsederek, özellikle acil sağlık hizmetleri üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini ifade etti.

Adana’da bulunan Suriyeli ve maddi durumu zayıf kişilere yardımcı olunması hususunda yöneticilerin duyarlı olmaları gerektiğini vurgulayan Vali Büyük, görev yaptığı illerde sağlık hizmetlerinin öncelik konusu olduğunu ve bu hizmeti veren çalışanları her zaman önemsediğini söyledi.

Sağlık hizmetlerinin ele alındığı toplantının açılışında İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerince kurumların faaliyetleri hakkında sunum yapıldı.

 Adana Milletvekili TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Profesör Doktor . Necdet Ünüvar da konuşmasında, 2002 yılında Sağlık Bakanlığında Müsteşar olarak görev yaptığını hatırlatarak; “Hedefimiz halkımız etkin kaliteli ve nitelikli bir sağlık hizmetine erişmesidir. İşte bu çalışmaya Sağlıkta Dönüşüm programı dedik ve o günden bugüne çok yol kaydettik. Bütün bu çalışmaların sonunda hem sağlık göstergelerinde önemli iyileşmeler olduğunu hem de 2003 Mart ayında yüzde 39 olan vatandaşın memnuniyet oranı 2014 yılı sonunda yüzde 75’e çıkmıştır” diye konuştu.

Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Mehmet Şükrü Erdinç de konuşmalarında sağlık hizmetlerinin önemine değinerek, yöneticilere başarılar dilediler.

Sağlıktaki yeni yatırımlar ve özellikle Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nün son durumuyla ilgili bilgilendirmenin de yapıldığı toplantının soru cevap kısmında ise Adana ile ilgili yönelticiler sorunlarını ve beklentilerini Vali Mustafa Büyük ve Adana Milletvekillerine aktardıktan sonra tarafların memnuniyeti ve toplantının devamının sağlanacağı da ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir