• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
Peygamber sevgisi engel tanımıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde büyük bir heyecanla 40 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen 2015 Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavına, Batman`dan da 4 bin kişi katılarak büyük ilgi gösterdi.

Dereceye girecek olan 50 kişinin umreye gönderileceği sınava Batman`da yaklaşık 20 görme engellinin katılması peygamber aşkının hiçbir şekilde engel tanımadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kendilerine verilen ayrı bir sınıf ve birer yardımcı vasıtasıyla sınava katılan görme engellilerin heyecanı dikkatlerden kaçmadı.

“Görmemek sınava girmeme engel değil”

Peygamber efendimizin hayatını öğrenmenin engelli olmalarına engel olmadığını söyleyen Güldane Met, “Bu sınava Kur`an kursu hocam sayesinde katıldım. Bana sınava girmemi teklif ettiğinde bende hemen kabul ettim. Bu sınavın bana yararlı olacağını düşündüm ve öyle de geçti. Bu sınav benim için çok yararlı oldu, diye düşünüyorum. Çok güzel duygular içerisindeyim. Görmemek sınava girmeme engel değil. Bence herkesin bu gibi sınavlara girmesi gerekir. Bu sınava İyi ki de katılmışım. Bu gibi sınavların devam etmesini istiyorum. Çünkü bu gibi sınavların insanlar için yararlı olacağını düşünüyorum.” şeklinde duygularını dile getirdi.

“Engelimiz peygamberimizin hayatını öğrenmek için engel olamaz”

Daha önce de birkaç kez sınava katıldığını vurgulayan Ümran Aygan, “Bu sınava katılmamın asıl amacı, peygamber efendimizin sadece hayatını öğrenmek değil hem kendi hayatıma ve hem de çevremdeki insanların hayatına etki etmeye çalışmaktır. Ayrıca daha da kendimi geliştirmek ve peygamber efendimizin hayatı hakkında daha fazla bilgi öğrenmek için bu sınava katıldım. Peygamber Efendimiz ile ilgili böyle sınavlar çok olursa daha fazla bilgi sahibi oluruz. Bir de ülkemiz açısından ne kadar önem verildiği konusunda büyük bir oranda artış olur. Görme engelli olmak bir eksiklik değildir. Engelimiz, o örnek insan hakkında bilgi almamamız için ve onun hayatını kendi hayatımıza koymak için bir engel olduğunu düşünmüyorum. Normal insanların daha da üstünde durmaları gerektiğini düşünüyorum.” ifadeleri ile duygularını dile getirdi.

“Her kesimin sınava katılması peygamberimize olan sevginin göstergesidir”

Sınava katılan görme engelliler hakkında açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörü Fevzi Aydın ise, “Bu Kutlu Doğum Siyer Sınavına toplumun her kesiminden ve her yaşta insanların katılması bizi ziyadesiyle sevindirmektedir. Batman`da 20`ye yakın görme engelli de bu sınava girmiştir ve bu bizi çok sevindirmiştir. Bu da gösteriyor ki insanların peygamberimizin hayatına ve yaşantısına ne kadar susamış olduklarını göstermektedir.” ifadelerine yer verdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir