• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
PDK-T`den HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Partîya Demokrata Kurdîstan Turkîye PDK-T (Kürdistan Demokrasi Partisi Türkiye KDP-T) partiler arası ziyaretler çerçevesinde Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti.

PDK-T heyetini HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Kurucu Üye Vedat Turgut ve parti heyeti karşıladı.

Partiler arası ziyaretler çerçevesinde HÜDA PAR`ı ziyaret eden PDK-T son zamanlarda bölgede yaşanan provokasyonlar ve PKK`nın saldırıları hakkında konuşularak fikir alışverişinde bulunuldu.

"Bağımsız bir Kürt Devletinin kurulması Kürtler açısından sevindirici bir durumdur"

Kürdistan Bölgesindeki gelişmelere değinen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Irak Kürdistanı`nda halkın menfaati için bir araya gelen partilerin çalışmalarından ders çıkarılıp aynı şekilde Kürdistan`ın her yerinde halkın menfaati için partilerin-örgütlerin çıkarlarını bir kenara bırakıp bir çatı altında çalışmalar yürütmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Halkın menfaati için dayatmacı zihniyetten vazgeçilmesi gerektiğini belirten Tanrıkulu, “Güney Kürdistan`da kurulacak olan Bağımsız bir Kürdistan devleti olması bütün Kürtler için sevindirici bir şeydir. Suriye, Irak, Türkiye ve İran gibi ülkeler, kendi milli ve devlet çıkarlarını halkın çıkarlarının önüne geçirdiler. Bu ülkelerde yaşayan Kürtlerin temel meşru haklarını vermekten kaçındılar. Bu durum hem İslami hem de insani açıdan kabul edilebilir bir durum değil ve büyük bir zulümdür. Güney Kürdistan, 20 yıla yakındır Özerk bir bölgedir ve büyük ihtimalle bağımsızlığını da ilan edecektir. Oradaki siyasi partiler ve örgütler arasında yıllar süren binlerce kişinin ölümüne sebep olan iç çatışmalar oldu ama bugün halklarının menfaatlerini önceleyerek aynı meclis çatısı altında bir araya gelmeleri önemlidir. Aynı şekilde Kürtler olarak bizim de Kuzey Kürdistan'da bunu yapmamız gerekir ve halkımızın menfaati için kinimizi, nefretimizi, öfkemizi bir kenara bırakıp ittifak kurabilmenin yollarını aramamız gerekir. Ama maalesef PKK bundan yana değil aksine bölgede tek hâkim güç olarak kendisini görmektedir. Bu yüzden de dayatmacı, baskıcı ve despot bir zihniyete sahip olduğundan elindeki silahlı gücü kullanarak muhaliflerini tasfiye etmeye çalışması mazlum ve Mustazaf Kürt halkının faydasına ve menfaatine uygun değildir." dedi.

“Kürtler iki taraftan zulüm gördü”

HÜDA PAR Kurucu Üyesi Vedat Turgut, Müslümanların bölgede büyük bir zulüm altında olduklarını belirterek devletin buna seyirci kaldığına dikkat çekti.

Dindar Kürtlerin iki taraftan zulüm gördüğünü söyleyen HÜDA PAR Kurucu Üyesi Vedat Turgut, “Bizler dindar Kürtler olarak Kürt olduğumuzdan dolayı devletten, dindar olduğumuzdan dolayı da hem devletten hem de PKK`den zulüm gördük. Bu halk artık bu zulümleri kaldıramaz duruma geldi. Biz Kürdistan bölgesindeki sınırların kalkmasını istiyoruz fakat maalesef PKK/HDP ise bırak sınırların kalkmasını Kürdistan bölgesinin her yerini Kanton bölge ilan edip kendi kontrolü altına almak istiyor. Bu şekilde bölük pörçük edip darmadağın etmek istiyor. Devlet de buna göz yumuyor. PKK`nın bölgeye silah taşıdığını, şehir yapılanmasını güçlendirdiğinden elbette haberi vardır.” dedi.

PDK-T Diyarbakır İl Başkanı Reşit Akıcı PKK`nın her şeyi kontrolü altına almak istediğine dikkat çekerek, “PKK her şeyin kendi kontrolü altında olmasını istiyor. Şengal`e gitti, orada birkaç yerde silah patlattı, daha sonra o bölgeleri kanton bölge ilan edeceğini söyledi. Durum çok vahimdir. Gittiği her yerde kanton bölge oluşturarak kontrolü eline almaya çalışmak hiç de ahlaki değildir. PKK örgütlü olduğu her yerde kargaşa çıkarıyor. PKK`nin ilk olarak bu tavrından vazgeçmesi gerekir ve artık Kürt halkı için neler yapılabilirin tartışması yapılarak halkımıza faydalı olmaya çalışmamız gerekir.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir