• DOLAR 32.569
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2432.253
  • ...
Bingöllüler,`Bu sınavın kaybedeni yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde düzenlenen ‘Umre Ödüllü Siyer Sınavı` na giren Bingöllü Peygamber sevdalıları sınavla ilgili duygu ve düşünlerini İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlattı.

Enes Demir: “Bu sınavın amacı Hz Peygamber`ı  (sav) daha iyi anlamak ve daha iyi tanımak, O`nun hayatından öğrendiklerimizi kendi hayatımıza en iyi şekilde tatbik etmektir. Sınava fazla hazırlanmadım. Geçen yıldaki bilgilerimden faydalandım. İnşallah iyi geçmiştir. Her müslümanın böylesi etkinliklere katılmalarını istiyorum.”

Tekin Baykara: “Siyer sınavına girdim. Fazla çalışamadım. Yine de çok güzel geçti. Sınavın içeriğine baktığımızda, bu sınava giren herkes kazanmıştır. Peygamber Efendimizin hayatına yönelik yapılan bu sınava girenler kaybetmemiştir, tam tersine kazanmışlardır. Çok güzel bir organizasyondu. Keşke herkes bu sınava girse…”

Engin Aras: “Bu sınavın en büyük getirisi, Hz Peygamberi anlamaktır. Sınavım iyi geçti. Siyer her müslümanın bilmesi ve öğrenmesi gereken bilgilerdir. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve yaşamak, Kuran`ı öğrenmek ve yaşamak kadar önemlidir. Bu sınavın,  girmeyenler için büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Allah herkese, Hz Peygamberin hayatını anlamayı ve yaşamayı nasip etsin.”

Halit Korkmaz: “Sınava tam olmasa da hazırlandık. Bu sınav, her Müslümannın girmesi gereken bir sınavdı. Siyer konusunda ne kadar kendimizi geliştirmişiz ve ne kadar bilgimiz var, iyi bir ölçümdü. Sınav sonucunda siyer konusunda hangi seviyedeyiz ve ne kadar anlamışız, bu bizim için iyi ölçüm olduğunu düşünüyorum. Her müslümanın katılması gereken bir sınavdır diye düşünüyorum.”

Osman Küçükhazar: “Siyer sınavı güzeldi. Bu güzel organizasyonu yapanlara çok teşekkür ediyorum. Biraz zor sorular vardı ama, çok güzel hazırlanmış sorulardı. Kendimizi siyer konusunda değerlendirmek için iyi bir fırsattı. Böyle güzel sınavların yapılması, bizim için faydalı oluyor. Hz Peygamberi daha iyi tanımak için bu sınav bir fırsattı, girip bilgilerimizi tazelememiz açısından önemsedim.”

Sedat Çiçekaçan: “Sınava girdim. Çok güzel ve iyi hazırlanmış sorulardı. Kendim de iyi hazırlandım. Bu sınavda önemli olan, Hz Peygamberin hayatını iyi anlamak ve sonucundan da öğrendiklerimizi hayatımıza tatbik etmektir.”

Hasan Gönül: “Sınav içerik olarak çok güzeldi. Emeği geçen herkesten ve Peygamber sevdalılarından Allah razı olsun. Bu güzel çalışmalarını bereketlendirsin. Bu güzel sınava girmeyenlere de girmelerini tavsiye ediyoruz. Bu sınavdan gaye, gelecek nesillere Allah Resulünü(sav) hayatını en güzel şekilde tanıtmaktır.  Efendimizin ahlakını ve öğretilerinin evrenselliğini tüm dünyaya hakim kılmaktır. Böylesi çalışmalar bereketli bir şekilde devam etsin.”

Salih Gören: “Siyer sınavı iyiydi Elhamdülillah. Bu sınavda önemli olan, bir şeylerin okunup öğrenilmesidir. Bu güzel organizasyonu yapanlardan ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir çalışma yapılmıştır. Rabbim bu güzel ve faydalı çalışmaları artırsın inşallah.”

Refik Alpaya: “Bu sınavdan çıkarılacak çok dersler var. Bu tür sınavlar başka güzel şeylere birer öncü konumunda olacak. Siyer bizim için bir yoldur. Sınavın içeriği çok mükemmel bir şekilde hazırlanmıştı. Çalışmayanlar için tabiî  ki zordu. Bu tür güzel çalışmalara her müslümanın girmesi lazım. İhmal edilmemesi gerekiyor. Bizler bu tür sınavlara hazırlanmakla, Hz Peygamberin (sav) hayatını ve mücadelesini öğrenmiş oluruz. Herkesin bu sınava dahil olması gerekiyor. Çünkü  bu sınavın kaybedeni yoktur.”

Abdulhakim Ayık: “Sınav güzel geçti. Daha çok kaynak olarak verilen kitaptan çıkan sorulardı. Benim açımdan faydalı geçti. ‘Siyeri devamlı bir şekilde okuyoruz, bilgimiz yeterlidir, sınava girmeye gerek yoktur` gibi düşünceler taşıyan insanlara tavsiyem şudur; Ben de defalarca siyer-i nebi okudum. Avantaj olarak şunu hep gördüm. Bilgilerin sürekli tazelenmesi ve güncellenmesi, her zaman faydalıdır bir Müslüman için. Çünkü Resulullah (sav), bizlere iki kaynak bırakmıştır: Kuran-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye.   Bu iki mübarek kaynak, bizim için olmazsa olmazdır, hayatımız için beslendiğimiz kaynaklardır. Dolayısıyla sınava girdiğimiz için kendimi kazançlı hissediyorum. Yapılan organizasyon çok güzeldi. Bilginin sürekli tazelenmesi, insanların tazelenen bu bilgiyi kendi hayatlarına tatbik etmesi her zaman faydalıdır. Bu tür sınavı tertipleyenlerin sürekli bu şekil etkinlikler yaparak,  bizlerin de bilgisini taze tutmalarına vesile oldukları için çok önemsiyorum. Devamlı bir şekilde tekrarlanmasını talep ediyoruz. Bu güzel organizasyonu yapan ve katkı sunanlardan Allah razı olsun.”  

(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir