• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
"Şeyh Said tüm mazlumlar için bir örneklik teşkil ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar’ı ziyaret eden Şeyh Said Kültürünü koruma ve Yaşatma Derneği (SEDİDİ) Dergâhı Yönetim Kurulu üyeleri yeni görevinden dolayı Akar’ı tebrik ettiler.

İl Başkanlığında gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Şeyh Said'in tüm mazlumlar için bir örneklik teşkil ettiğini belirterek, mirasının kalıcı olması için çalışacaklarını ve İslam âlemine Şeyh Said'i tanıtmaya gayret edeceklerini söyledi.

Şeyh Said Efendi saygı ile yad ediliyor…

Şeyh Said Efendinin İslami kimlikleri ile yakın tarihe mal olmuş bir şahsiyet olduğunu belirten Akar, “Günümüzde milyonlarca seveni olan Şeyh Said Efendi ve dava arkadaşları her türlü günlük bireysel, grupsal siyasal çıkar tartışmaların içinde ele alınamayacak kadar önemli bir Misyona ve değere sahiptir. Kendisi ve dava arkadaşları İslami bakış açısıyla halkının haklarını savunmaya çalışmış şahsiyetlerdir.” dedi.

Şeyh Said Efendi’nin ve dava arkadaşlarının davasının zulme karşı mazlumun yanında zalime karşı tereddütsüz bir duruş olduğunu söyleyen Akar, bu yönüyle Şeyh Said efendinin saygı ile yad edildiğini ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir