• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...
Kozluk İlim-Der 2014 faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kozluk İlim Der Başkanı Abdulcelil Bala tarafından 2014 faaliyetleri ile ilgili  yapılan açıklamada, Ramazan ayında 130 aileye gıda kolisi, Kurban bayramında 180 aileye kurban eti, muhtelif aylarda 45 aileye gıda, 20 aileye giyim ve Kobane’den Kozluğa gelen 15 aileye gıda, beyaz eşya, mutfak malzemeleri, halı, battaniye vb. yardımlar olmak üzere toplamda 390 aileye çeşitli yardımlarda bulunulduğu ifade edildi.

Yapılan açıklamada, kültürel ve sosyal çalışmalar kapsamında,

1-Filistin davasına sahip çıkma adına basın açıklamaları

2-Kutlu doğum etkinliği

3-Halka açık haftalık irşat sohbetleri

4-Dini gün ve gecelerde mevlit etkinlikleri

5-Mekke’nin Fethi kutlaması

6-Aşure günü etkinliği

7-Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS)

8-Gençlere yönelik Özkan Yaman Hoca’nın ‘’İslam ve Gençlik’’ konferansı

9-Ramazan ayında iftar programları

10- Mısır’da Müslümanlara yönelik idam kararlarını protesto faaliyetlerinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Dernek başkanı Bala açıklamasında, İlim Der olarak ilçede muhtaç olan aileleri tespit çalışmalarının devam ettiğini, bu ailelere yardım noktasında yardımlarını bütün bir yıla yaymaya ve ellerinden geldikçe her ay gıda kolileri oluşturarak muhtaç ailelere ulaştırmaya çalıştıklarını, kaydetti.

Dernek yardımları dışında kültürel ve sosyal alanlarda da etkinlik alanlarını genişlettiklerini ifade eden Bala, “islam’ı şiar edinen derneğimiz, İslam’ın değerlerini, toplumun içerisinde tekrar diriltmek, İslami yaşantıyı toplumun içerisinde yaymak, İslam ahlakıyla ahlaklanmış fertler yetiştirmek için çalışıyor.” dedi.

Derneğin yardım çalışmalarına da değinen Bal, “Yardım çalışmalarımızda hayırsever vatandaşlarımızın büyük bir katkı payı vardır. Zenginle muhtaçlar arasında köprü olma görevini imkânlarımız ölçüsünde yapmaya çalışıyoruz. Yapılan yardımların daha da artması için hayırsever vatandaşlardan bu noktada daha duyarlı olmalarını umuyoruz.” şeklinde konuştu.  (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir