• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...

Emekliler, maaşlarına yapılan zammı yeterli bulmadı. Maaşlarının kiraya gittiğini, eti kurbandan kurbana yediklerini söyleyen emeklilerden bazısı 70 yaşında çalışmayı düşünüyor. Asgari ücretten daha düşük bir maaşla geçinmek zorunda kaldıklarını ifade eden Hamza Tuna, "25 yıllık emeğimizin karşılığı bu mu olmalıydı? 70 yaşındayım. İş arasam komik olmaz mı? Halkının acılarına duyarsız kalanlar bana çıkıp da Hz. Ömer`in adaletinden bahsetmesin. Allah nezdinde zulüm, zulümdür" dedi.

TÜP PARASI BİLE DEĞİL

Kocasından kalan emekli maaşıyla 18 senedir ev geçindiren 60 yaşındaki Şaziye Köroğlu ise şunları söyledi: “15 TL`lik zamla maaşım 800 TL oldu. Şeker, tansiyon, kalp hastasıyım ve her gün 15 adet hap kullanıyorum. İlacın yüzde 20`sini bile ödeyemiyorum. Kolum sakat olmasına rağmen pazara gidiyorum. Marketler ateş pahası. Eti kurbandan kurbana görüyorum. Zam diyorlar fakat bu zam küçük bir tüp parası bile değil.”

ÖLMEYECEK KADAR EKMEK

“Bizlere ister 19 TL ister 49 TL zam versinler, o milletvekillerinin olsun. Bizim maaşımız onlarınkinin kaçta kaçıdır bunu düşünsünler” diyen emekli Mehmet Özdemir, şöyle devam etti: “Çektiğim para kredi kartıyla ondan ona aktardığım için bitti. Bizlere en az 2 bin 500 TL vermesi lazım ki insan gibi yaşayalım. Bizim yaşantımız ölmeyecek kadar ekmekle yaşamaya benziyor.”

ÇÖZÜM İSLAMİ DEVLET MODELİ

Öğretmen emeklisi M. Ali Kedicioğlu bu sorunun kapitalizminden kaynaklanan bir sorun olduğunu belirterek, “Bana göre İslam`ın devlet modelindeki çözüm doğru olandır. Emekli olsun olmasın kişi zaruri ihtiyaçlarını temin edemiyorsa onun garantisi yıllardır yatırdığı para değil, bizzat devletin kendisi olmalıdır” dedi.

YARIDAN FAZLASI KİRAYA GİDİYOR

TOKİ`nin arsalarını alıp kendilerine bodrum katlarından daire vermesi sonucu mahkemelik olduklarını ifade eden Lütfiye Aktaş, “Eşimden kalan 700 TL maaşın 400 TL`sini kiraya veriyorum. Bırakın geçinmeyi sürünüyorum. 300 TL ile bir ay ne yenir ne içilir” diye konuştu.

Kaynak: Vahdet