• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Paralel mağduru oğlunun hasretiyle vefat etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ`da İhya-Der komplosunda yargılananlara toplamda 150  yıl hapis cezası verilmişti. Bu dosyadan ceza alan Avukat Mahmut Şahin ve Celal Şahin şu an Elazığ cezaevinde bulunuyorlar. Cezaevine giren iki kardeşin babası devletin bu zulmüne dayanamayıp, kanser hastalığına yakalandı. Akciğer kanseri teşhisi konan Şahin, üç seneye yakındır bu hastalıkla mücadele etmekte ve sürekli kemoterapi tedavisi görmekteydi. Hastalığı artan Arif Şahin dün Hakk`ın rahmetine kavuştu.

Merhum Arif Şahin, vefat etmeden bir süre  önce kendisiyle yapılan ropörtajda, bu zulümleri hala görmeyen yetkililerden davacı olacağını belirtmiş, “İki çocuğum, hiçbir suçları yok iken suçsuz bir şekilde cezaevine konuldular. Tek suçları vardı oda İslam`ı gereği gibi yaşamaktı. Fakirlerin yardımına koşar, çevrelerine İslam`ı anlatır ve Müslümanların dertleri ile dertlenirlerdi. Zaten mahkemede bu suçlar yüzünden oğullarıma ve arkadaşlarına bu cezayı verdiler. Elhamdülillah mahkemenin suç dediği bu fiiller bizim için cennet bileti ve ahirette yüz akıdır. Oğlum Avukat Mahmut`a ‘Acaba bir af çıkmaz mı?` diye sorduğumda, o bana ‘Baba biz Allah`ın affına muhtacız,  suç işlemedik ki zalimlerden af dileyelim` şeklinde konuşmuştu.

Şu an çok hastayım ve tek dileğim çocuklarımı dünya gözüyle özgür bir şekilde görmek. Yoksa biliyorum ölüm Allah`ın emridir. Çocuklarıma bu zulmü reva görenleri Ahirette Allah`a şikâyet edeceğim ve bu zulme halen daha dur demeyen Cumhurbaşkanından ta Başbakanına tüm yetkililerden de Ahirette davacı olacağım.” ifadelerini kullanmıştı.

Arif Amcanın cenazesi, Palu Hacı Ali Uğur Camisinde kalınan cenaze namazının ardından Şeyh Ali Septi Mezarlığında toprağa verildi. İlçe halkından katılımın yoğun olduğu cenazede Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca bir konuşma yaptı.

Merhum Arif Şahin`in  yakınları taziyenin ilk gün Palu taziye evinde, daha sonra Hilal Kent`te devam edeceğini belirttiler.   (Ebubekir Alkan -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir