• DOLAR 32.508
  • EURO 34.64
  • ALTIN 2476.402
  • ...
HÜDA PAR: Bizim düşmanımız cehalet, fakirlik ve ayrılıktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Kültür Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan HÜDA PAR kongresine, partililer ve davetliler katıldı. Kongreye saatler kala salon dolunca vatandaşlar, kongreyi dışarıdan takip etti.

HÜDA PAR Genel BaşkanI Zekeriya Yapıcıoğlu’nun salona girişi esnasında solandakiler tekbir getirdi. Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Celal Gül, dünyalık hiçbir çıkar ve menfaatin peşinde olmadıklarını, tek gayelerinin hak yolda halka hizmet etmek olduğunu söyledi.

HÜDA PAR’ın, parti tüzüğüne vurgu yapan Gül, HÜDA PAR’ın halkın; hakka uygun hukuk, adalet, kardeşlik, özgürlük, barış ve ekonomi refah seviyelerinin yükselmesi için mücadele eden ve bu uğurda hiçbir kınayıcının kınamasından çekinmeyen bir davanın adı olduğunu ifade etti.

Gül, “HÜDA PAR, özellikle batılın hak gibi gösterilmeye çalışıldığı, yalanın, talanın, aldatmanın bir politika haline getirilip türlü hile ve desiselere başvurulduğu böylesi bir zamanda  ‘Aldatan bizden değildir, hilekarlık, kandırma ve hainlik ateştedir.’ diyen aziz Peygamberin ümmeti olma şuuruyla hareket eden nebevi bir hareketin adıdır.

“Dicle’nin kenarında bir kurt kapsa bir koyunu, yarın adli ilahi Ömer’den sorar onu’ fermanıyla idarecilikte Allah korkusunun ve mutlak adaletin tesis edilmesi gerektiğini ilan eden Faruk-i bir sistemin temellidir.” dedi.

Gül, “İçine düşmüş olduğunuz hal için; ‘Bizim düşmanımız cehalet, fakirlik ve ayrılıktır. Bu üç düşmana karşı sanat, marifet, ittifak silahıyla cihad edeceğiz!’ buyuran, üstadın sözünü hikmetle kuşanan nurlu yolun adıdır.” şeklinde konuştu.

Tek listeyle girilen kongre, mali raporların okunmasıyla devam etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir