• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
İl İl hava durumu sonuçları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ülkenin kuzeybatı kesimlerinde, derin alçak basınç merkezi nedeniyle güneyli yönlerden kuvvetli olan fırtınanın ardından yarın İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, 02.00-19.00 saatlerinde görülecek çok kuvvetli yağış sırasında meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapılırken, ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceğine işaret edildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevreleri ile Adana ve Osmaniye'nin kuzey ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Elazığ çevreleri ile Adana ve Osmaniye'nin kuzey ilçelerinde hafif olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağılraın yarın(Pazartesi) İstanbul, Balıkesir, Çanakkale'nin güney ve doğusu ve İzmir çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı ve mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (40-80 km/s), Kuzey Ege ve Marmara`da tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların yarın (Pazartesi) İstanbul, Balıkesir, Çanakkale'nin güney ve doğusu ve İzmir çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, Su baskını, Heyelen ve Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (40-80 km/s), Kuzey Ege ve Marmara`da tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Kar erimeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI UYARISI: Batı ve iç kesimlerde görülen Lodos fırtınası nedeniyle Marmara, Ege, İç Anadolu ile Batı Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
 

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Balıkesir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın(Pazartesi) İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale'nin güney ve doğusunde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) olması bekleniyor Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına (40-80 km/saat), zaman zaman tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın(Pazartesi) sağanak yağışlı   22
EDIRNE Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı   17
İSTANBUL Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın(Pazartesi) kuvvetli olması bekleniyor.   20
KIRKLARELI Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı   18
EGE Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kıyı Ege'nin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın(Pazartesi) İzmir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına (40-80 km/saat), kuzeyinde tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
A.KARAHISAR Parçalı ve çok bulutlu   15
IZMIR Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın(Pazartesi) kuvvetli olması bekleniyor.   21
MANISA Parçalı ve çok bulutlu   21
MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu   14
AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Kahramanmaraş çevreleri ile Adana ve Osmaniye'nin kuzey ilçelerinin hafif olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
ADANA Çok bulutlu, kuzey ilçeleri hafif sağanak yağışlı   17
ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı   18
HATAY Parçalı ve çok bulutlu   15
MERSIN Parçalı ve çok bulutlu   17
İÇ ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
ANKARA Parçalı ve çok bulutlu   15
CANKIRI Parçalı ve çok bulutlu   12
ESKISEHIR Parçalı ve çok bulutlu   16
KONYA Parçalı ve çok bulutlu   16
BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
BOLU Parçalı ve çok bulutlu   17
DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu   20
KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu   19
ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu   22
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
AMASYA Parçalı ve çok bulutlu   19
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu   22
TOKAT Parçalı ve çok bulutlu   15
TRABZON Parçalı ve çok bulutlu   23
DOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde hafif yağmur, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ERZINCAN Parçalı ve çok bulutlu   5
ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu   5
KARS Parçalı ve çok bulutlu   1
MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu   8
GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
DIYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu   10
GAZIANTEP Parçalı ve çok bulutlu   11
SANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu   14
SIIRT Parçalı ve çok bulutlu   11
DENİZLERDE HAVA
Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de tam fırtına; Güney Ege'de fırtına; Doğu Karadeniz ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
KARADENİZ Hava: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan 8 ila 10 (75-105 km/saat), gece 6 ila 8(50-75 km/saat) , sabah 5 ila 7, Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğu, akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 2,0 ila 3,0m, batısında 4,0 ila 5,0m, Görüş Mesafesi: Orta, Batı Karadeniz'de zayıf.
MARMARA Hava : Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 8 ila 10 (75-105 km/saat), gece saatlerinden sonra ), gece 6 ila 8(50-75 km/saat) , sabah saatlerinden sonra 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 4,5 ila 5,5m, Görüş Mesafesi: Zayıf.
EGE Hava: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 8 ila 10 (75-105 km/saat), akşam saatlerinden sonra 7 ila 9 (60-90km/s), gece 6 ila 8 (50-75 km/saat) sabah 4 ila 6 kuvvetinde , Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde, Dalga Yüksekliği: 3,0 ila 4,0m, Kuzey Ege'de 5,0 ila 6,0m, Görüş Mesafesi: Zayıf.
AKDENİZ Hava: Çok bulutlu, batısı sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/saat), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde, Dalga Yüksekliği: 1,0 ila 2,0m, batısında 2,0 ila 3,0m; Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.
VAN GÖLÜ

Hava: Parçalı ve çok bulutlu, ; Rüzgar: Kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m; Görüş Mesafesi: İyi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir