• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Mardinli iki aile daha barıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde yaşayan Bozkuş ve Amak aileleri arasında geçen yıl yaşanan husumet barış yemeğiyle sonlandırıldı.

Özel bir otelin konferans salonunda düzenlenen ve 5 bine yakın vatandaşın katıldığı barış yemeği Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, konuşmalar ve barış yemeği ile devam etti.

Aile fertlerinin bir araya geldiği yemekte, taraflar ve davetliler Kur’an-ı Kerim’in altından geçti. Ardından tokalaşarak barış sağlandı. Daha sonra taraflar ve misafirler hep birlikte kurulan salonda topluca birlikte yemek yedi.

Amak ailesi adına Derviş Amak ve Bozkuş ailesi Ferhan Bozkuş, birer kısa konuşma yaparak barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, barışta emeği geçenlere teşekkür ederek, “Biz bu tür hadiselerin hiçbir zaman yaşanmasını istemeyiz.” dedi.

Birçok aşiretin ileri geleninin de hazır bulunduğu barış yemeğinde konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, bölgenin en çok ihtiyaç duyduğu dostluk ve kardeşliğin geliştirilmesiyle mutlu olunabileceğini söyledi. Türk, ailelerin barışmasına çok sevindiklerini belirterek bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Barış vesilesiyle bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu dile getiren Türk, bu barışın bütün Ortadoğu’da da gerçekleştirilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Mardin’de daha önce de ailelerin barışması için birçok kişi girişimlerde bulunmuş ancak barış sağlanamamıştı. 14 Ağustos 2013 tarihinde Mardin Emniyet Müdürlüğü yakınlarında iki grup arasında park nedeniyle çıkan uzun namlulu silahların da kullanıldığı kavgada, 1 kişi ölmüş, 3 kişi de yaralanmıştı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir