• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...

Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan açıklamada, GSO'nun desteğiyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen GAPTARIM ve GAPFOOD fuarlarının açılış töreninin, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katılımıyla gerçekleştirileceği bildirildi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, artan dünya nüfusuna paralel olarak gıda ihtiyacının karşılanmasının en önemli sorun haline geldiğini ifade ederek, bunun da tarım sektörünü içinde yaşanılan yüzyılın en stratejik sektörü haline getirdiğini belirtti.

Konukoğlu, milli gelir ve istihdamdaki payı nedeniyle ekonominin temel unsuru olan tarım sektöründeki büyümenin, toplumun refahı, zenginliği ve sürdürülebilir kalkınma açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Konukoğlu, “Fuar iş birliği ve ticari bağlantılar kurmak isteyen işletmeler için büyük fırsattır. 2023 hedefleri açısından rekabet gücü yüksek, sürdürülebilir tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinin oluşturulması büyük önem taşıyor. Bu bağlamda biz fuarlarımızla, gerek Gaziantep ve bölgemizdeki gerekse diğer illerimizdeki tarım ve gıda sanayimizin gelişimine destek vererek, rekabet gücünü artırmak ve dünya ihracat pastasından daha fazla pay almasını hedefliyoruz. Modern teknikler kullanarak tarım üretiminin ve verimliliğin artmasını, katma değeri yüksek işlenmiş gıda ürünleriyle ihracatta yüksek büyüme oranlarına ulaşmayı çok önemsiyoruz. Böyle etkin ve kalıcı fuarlar düzenleyerek, tarım ve gıda sektörünün gelişmesine ivme katmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Konukoğlu, fuarın Gaziantep ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamasını temenni etti.

Her geçen yıl daha fazla ilgi gören fuarda; tarım makineleri, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, yem katkı maddeleri ve gıda ürünlerine kadar geniş bir yelpazede ürünler ve tarımsal faaliyetler sergilenecek. Gaziantep başta olmak üzere Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kocaeli, Mersin, Rize, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon, Tokat ve Yozgat illerinden 130 firma stant açacak. (İLKHA)