• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Şanlıurfa'da siyer sınavına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen 2015 Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Şanlıurfa merkez ilçelerinde iki ayrı okulda yoğun bir katılımla yapıldı.  KDSS’ye girecek adaylar sınava saatler kala okulun önünde toplanmaya başladılar. Yoğun katılım nedeniyle okulun önünde kuyruklar oluştu. Sınava katılanların büyük çoğunluğunu çocuk ve bayanlardan oluşması dikkatlerden kaçmadı. Sınava girenlerin heyecanlı oldukları gözlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, KDSS hakkında yaptığı değerlendirmede, sınava katılımın yüksek olduğunu belirtti. Göven, bu sınavı yapmalarındaki amaçlarının Peygamber efendimizin hayatını okutmak, O’nun hayatından dersler çıkartmak olduğunu söyledi. 

“Ümmetin vahdet için Peygamberin hayatını öğrenmesi gerekiyor”

Türkiye genelinde yapılan sınav sonunda 50 kişiye umre ödülünün olduğunu hatırlatan Göven, “Asıl ödül, Peygamberin sünnetini, insanlarımızın hayatlarına uygulamaktır. Peygamberin sünnetine uyarsak ve yaşanmasını sağlarsak, bu en büyük ödüldür” dedi.

Göven, “Geçtiğimiz haftalarda Charlie Hebdo’nun Peygamber efendimize hakaret etmesinin nedeni ümmetin dağınık olmasıdır. Ümmetin tek vücut olabilmesi için peygamberin hayatını öğrenmesi gerekiyor. Eğer bizler Kur’an’ı ve sünneti hayatımıza uygularsak onlar bizim değerlerimize dil uzatamaz.” ifadelerini kullandı.

Sınava katılanlardan Mustafa Ayyıldız,  KDSS’ye ilk defa girdiğini belirterek, “Kitaptan çok fazla faydalandım. Peygamber Sevdalıları Platformu keşke bu sınavları çoğaltsa. Önümüzdeki yılarda bu tür etkinlikler artarak devam etmesini istiyoruz. Sınava girmeyenler çok büyük bir kayıp yaşamışlardır.”dedi.

Diğer bir katılımcı Sevcan Çiçek ise, sınavın biraz zor olduğunu fakat bu şekilde peygamberin hayatını daha fazla öğrendiğini ve bilgilerinin arttığını söyledi.

Siverek’te siyer sınavına 450 kişi katıldı

Siyer sınavı, Siverek’te 450 kişinin katımıyla gerçekleşti. Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Siverek Yusuf Sami Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde saat 10.00’da başlayan sınav saat 12.00’de sona erdi.

Sınava katılanların heyecanlı olduğu gözlenirken birçok kişinin sınava ailesi ile birlikte girdiği görüldü. Sınav görevlileri tarafından trafik kazası geçirdiğinden dolayı yürüyemeyen Hüseyin Külye için özel salon hazırlandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörlüğü yetkililerinden Hüseyin Şeker, sınava katılanlara başarılar diledi. Şeker, “Bu seneki sınava 450 başvuru oldu. Sınavı düzenlememizdeki amacımız Hz. Peygamber efendimizin hayatını bütün insanlara örnek bir şekilde sunmaktır. Bu sınav sayesinde bunu gerçekleştirdiğimize inanıyoruz” dedi. (Mustafa Bikeç/ Sedat Kuşulay- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir