• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Diyarbakır'da siyer sınavına 7 bin 500 kişi katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu 2015 Dönem Sözcüsü Adnan Akgönül, Türkiye geneli 40 bin, Diyarbakır’da ise ilçelerle birlikte toplamda 7 bin 500 kişinin Kutlu Doğum Siyer Sınavına (KDSS) katıldığını belirtti.

İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Akgönül, “Sınava katılım istediğimizin üstünde bir oldu. Diyarbakır’da 1’inci kategoride 18 yaş üzeri bin 600 kişi, 2’inci kategoride yani 14-17 yaş grubu için 600 kişi, 3’üncü kategoride ise 625 sınava katıldı. Bunlar Diyarbakır merkez rakamlarıdır. Bunun dışında ilçelerle beraber toplam da 7 bin 500 civarında bir katılım oldu. Türkiye genelinde başvuruları hesapladığımızda elimizdeki verilere göre toplamda 40 bin civarında bir başvuru söz konusudur” dedi.

“Çalışmalarımızı daha kapsamlı hale getireceğiz”

Sınavın zamanında başladığını ve herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını aktaran Akgönül, “Katılanlar büyük bir aşk ve heyecanla hazırlandılar ve bunu gösterdiler. Sınav gayet güzel geçti ve sınav herhangi bir sorun ile karşılamadık. Sınava katılanların üzerinde güzel bir iz bıraktığını düşünüyorum. Umarım bu çalışmalar neticesinde iyi hazırlanan kardeşlerimiz umreyi kazanacaklardır. Umreye gidip, orada aynı zamanda Müslüman kardeşleri içinde dua edeceklerdir. Tabi küçük yaştaki çocukların da bu sınavla ilgili çalışmaları takdire şayandır. Şahit olduğumuz ve aldığımız haberlere göre gecelerini gündüzlerine katıp çalışanlar vardı. Bu çalışmalar ileriki yıllarda daha kapsamlı olacaktır” sözlerini kullandı.

Sınav sayesinde 7’den 70 ‘e herkesin Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğini ifade eden Akgönül, “Herkes onu bilecek ve hayatını ona göre düzenleyecektir. Bu anlamda emeği geçen kardeşlerimiz var. Sınav öncesi ve sonrasında görev alan kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sınavda emeği geçenlerden Allah razı olsun.” diye konuştu. (Emrah Deniz/Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir