• DOLAR 32.548
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2429.827
  • ...
İstanbullular 7`den 70`e Umre için yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun her yıl gelenek haline getirdiği umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) sona erdi.  Sınava giren 7`den 70`e İstanbullular, umreye gidebilmek için yarıştı.

Sınav için günler öncesinden kayıt yaptırıp sınav kitabına çalışan tüm katılımcılar, sabahın erken saatlerinde sınav salonlarını doldurdu. Kimi yerlerde sınav heyecanından sabahın çok erken saatlerinde katılımcıların sınav merkezlerine geldiği gözlendi.

İstanbul`da binlerce kişinin kayıt yaptırarak yarıştığı sınava, 3. kategoriden giren görme engelli Saliha Sevis Tekin de katıldı. Sınava Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Başakşehir Erdem Der`in tahsis ettiği Şair Erdem Beyazıt okulunda giren görme engelli Tekin, ayrı bir sınıfta sınava alındı. Soruları okuyan bir görevlinin yardımıyla cevaplandıran görme engelli Tekin`in heyecanı ve mutluluğu her halinden belli oluyordu.

Suriyeli mülteciler de sınava girdi

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde düzenlediği ve on binlerce kişinin kayıt yaptırdığı sınava, Suriyeli mülteciler de katıldı. Sınava Suriye`de yaşanan savaştan kaçarak Halep`ten İstanbul`a gelen Haşim Muhammed de katıldı. Sınavın güzel olduğunu söyleyen Muhammed, sınavının iyi geçtiğini söyledi. Muhammed ayrıca sınava giriş nedeninin de Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek ve bu konuda yarışmak olduğunu belirtti.

KDSS`de; birinci kategoride yarışan ilk 44 kişinin umre, ikinci kategoride yarışanlardan ilk üç kişinin velileri ile birlikte umre, üçüncü kategoride ise çeşitli hediyeler verileceği belirtildi.

(Erkan Yavuz- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir