• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
"Aile kişinin cennetidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’da düzenlenen “Kardeşlik Gecesi’’ programıda konuşan Gazeteci Yazar Özkan Yaman, kişinin ailesinin cenneti olduğunu gerçeğine vurgu yaparak,  Hz. Peygamberin aile hayatında örnekler verdi.

Konuşmasında erkek olsun, kadın olsun öncelikli olarak Hz. Muhammed'in ile Aişe annemizin arasında yaşanmış olayların iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen Yaman, evlenecek gençlere de önemli tavsiyelerde bulundu.

 

“Kadınlarınızla ilgili hayrı tavsiye edelim”
Evlenilecek kadının kişi üzerindeki hakkının önemine değinen Yaman, “Aile ile ilgili Peygamber Efendimiz (sav) veda hutbesinde şöyle buyuruyor; ‘Kadınlarınızla ilgili hayrı tavsiye edelim onlara hayırlı olmayı tavsiye edelim, çünkü siz onları Allah’ın emaneti olarak aldınız.’ Evlenecek kişi kadını, Allah’tan emanet alıyor, kadının akrabasından emanet alıyor. Bu emanetin hesabı bir gün sorulacak” dedi.


“Hz. Aişe annemizi tanıyan kimsenin evlilikle ilgili hiçbir problemi kalmaz”
Hz. Aişe'nin Hane-i Saadet bilen bir kimsenin evlilikle ilgili problem yaşamayacağını sözlerine ekleyen Yaman, “En önemlisi de Peygamber Efendimiz (sav) ile Aişe annemiz arasında yaşanan olaylardır. Bu konuda bilgi sahibi olunmuş ise, aile ile ilgili hiçbir sıkıntı kalmaz. Bunu biliyorsanız hiçbir kitap okumanıza gerek yok. Aişe annemizi tanıyan bir erkeğin ve ya kadının aile ve ya evlilikle ilgili hiçbir problemi kalmaz” şeklinde devam etti.



“Hz. Aişe annemizin hayatını okuyalım”

Yaman; devamla Peygamberimiz (sav)’in eşleri, peygamberimizden birşeyler istediklerinde aralarında yaşanan olaylar sonucunda ayet indiğine de işaret ederek, “Ey Peygamber! Eşlerine de ki: Eğer siz dünya hayatını, onun süs ve şatafatını istiyorsanız, gelin de size yararlanacağınız (boşanma) hakkınızı vereyim de sizi güzellikle salıvereyim.” Bu ayet indikten sonra annelerimiz dünya malına dair hiçbir şey istememiş. Aişe annemiz ve diğer annelerimiz bugünle kıyasladığımız zaman belki yaptıkları yanlış değil, çünkü aylarca o evde sıcak yemek pişmedi. Belki onları istedikleri bir sıcak yemekti onlar kadın olarak bir süs eşyası taşımadılar. Aişe annemizi, annelerimiz kızlarımız okumalı, biz okumalıyız” ifadelerini kullandı.


 

“Evleneceğiniz kişi, Hane-i saadeti okusun ondan sonra evlenin”
Son olarak evlenecek olan gençlere tavsiyelerde bulunan Yaman,  evlenecekleri bayanlara Hz. Aişe'nin hayatını okumalarını şart koşmalarını isteyerek, “Evleneceğiniz kişi kimse ona söyleyin, Hane-i saadeti okusun ondan sonra evlenin. Şartlarınız bu olsun, evleneceğiniz zaman onlara anlatın. Aişe annelerimiz gibi elbette bir şeyler isteyeceklerdir, küseceklerdir, bağıracaklardır, naz edeceklerdir. Bizde onları emanet olarak göreceğiz onlara sahip çıkacağız” şeklinde ifadeleri kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir