• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Küçük Kızdan PKK`ye: Biz Size Ne Yaptık?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre`de PKK`ciler tarafından molotofla işyeri ateşe verilen M. Şerif Şimşek'in kızı Şüheda Şimşek (10), olayı ve duygularını yaptığı resme yansıtarak PKK`nin bölge halkı üzerindeki baskı ve zulmümün tercümanı oldu.

‘Cizre`de neden olay çıkıyor` diye sorgulayarak başlayan Şüheda, PKK`ciler ile polis (155) ve itfaiyenin (110) birlikte hareket ettiklerini resmetmeye çalışıyor.

“Demek ki HDP, PKK ve de BDP siz İslam`ı yok etmek istiyorsunuz. Buna izin vermeyeceğiz” diye PKK`ye çağrıda bulunan Şüheda, “siz babamın dükkanını yaktınız. Bunun hesabını vereceksiniz. Biz size ne yaptık. Yine yakarsanız biz bu Cizre`den gitmeyeceğiz. Biz sizden korkmuyoruz. Biz Allah`tan korkuyoruz. Lanet olsun PKK, HDP ve BDP. İnşaallah Allah sizi Cehenneme koysun” şeklinde tepkisini dile getirdi.

PKK`cilerin Nur mahallesindeki saldırılarına da değinen Şüheda, “Herkesten kuvvetli olmayı arzu eden kimse, Allah`a tevekkül etsin” şeklinde yazarak Müslümanlara da çağrıda bulundu.

PKK`ciler tarafından HÜDA PAR üyesi M. Şerif Şimşek`in Dicle Mahallesi İzzet Keser Caddesi`ndeki işyeri, kapalı olduğu sırada kilitleri kırılarak içeri atılan molotoflarla ateşe verilmiş, işyerinde plastik ve benzeri çabuk yanan malzemelerin olması nedeniyle alevlerin bir anda büyümesine neden olurken olay yerine çağrılan itfaiyenin 2-3 dakikalık mesafede olmasına rağmen yangına geç müdahale etmesi sonucu işyeri küle dönmüştü.

Saldırıyı PKK`nin YDG-H çetesi üstlenmişti

PKK`nın şehir yapılanması YDG-H, Sosyal medya üzerinden HÜDA PAR üyesi M. Şerif Şimşek`e asılsız suçlamalarda bulunarak, “HÜDA PAR ilçe yöneticisi mensuplarından kontra güçler ile ilişkili olan şahsın işyeri kapalı olduğu sırada uyarı amaçlı ateşe verilmiştir” şeklindeki küstah ifadelerle saldırıyı üstlenmişti.

“Bana sürekli tehdit mesajları geliyordu”

Yaşanan saldırıdan sonra işyeri yakılan evli ve 4 çocuk babası olan HÜDA PAR üyesi Şimşek olayla ilgili yaptığı açıklamada;

“Dükkânım seçimlerden bu yana PKK`liler tarafından sürekli hedef gösteriliyor ve bana sürekli tehdit mesajları geliyordu. HÜDA PAR üye ve gönüldaşı olmamız hesabıyla bu bölgede huzur ve barış istemeyenler kalkıp böyle bir yola başvurdular. Kaos ve şiddetten beslenen PKK çetelerinin bu tür eylemlerle Kürt halkına zarar vermekten başka bir iş yaptıkları yoktur. Artık Kürt halkına zarar vermekten ve Kürtlerin kanı üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçsinler. Er ya da geç bu halk, Müslüman Kürt halkı onların gerçek yüzünü görecektir. Halkın dükkânlarını yağmalamakla, işyerlerini kapatmakla, şehirde hendekler kazmakla, her gün bir olayı bahane edip dükkânları kapatmakla bir yere varamazlar. Kürt halkına zarar vermekten başka bir sonuç almazlar. Bunlar tarih sayfalarında Kürtlerin yüz karası olarak yerlerini alacaklardır. Biz kaos ve kargaşadan yana değiliz. Kürdistan herkesin huzur içinde yaşayabileceği kadar geniştir. Kimsenin kimseyi düşüncesinden dolayı mahkûm ettirme veya baskı altında tutmaya hakkı yoktur. Biz hiçbir zaman saldıran taraf olmamışız ve olmayacağız. Bu zulmü ve barbarlığı yapanları Müslüman Kürt halkının takdirine bırakıyorum.

Saat 19.30 sıralarında, işyerimin kapalı olduğu bir vakitte, kilitleri kırıp dükkânı açmış ve içeriye birkaç tane molotof atmışlar. Ben olayı duyar duymaz hemen işyerime geldim. Dükkândaki malzemelerin çoğu plastik ve kâğıt yoğunluklu olması nedeniyle hemen yanmaya başlamıştı. İtfaiyeyi aradık. İtfaiye hizmet binası dükkânıma 700 metre uzaklıkta, dolayısıyla buraya 2-3 dakikalık mesafede. Ama yaklaşık 20-30 dakikada, yangın her tarafı tamamen sarıp büyüdükten sonra geldiler. Bu normal bir şey değil. Dükkanımda 80 bin TL değerinde malzeme bulunuyordu ve tamamı yandı” şeklinde konuşmuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir