• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
Tatvan`da Siyer Sınavı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlemiş olduğu 40 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen Kutlu Doğum Siyer Sınavı Tatvan`da da yapıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde düzenlemiş olduğu 40 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen kutlu doğum siyer sınavı Bitlis'in Tatvan ilçesinde 350 kişinin katılımıyla başladı.

Her yıl birçok merkezde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında yapılan ve on binlerce Peygamber aşığının katıldığı umre ödüllü siyer sınavı, saat 10.00 başladı. Umre Ödüllü Siyer Sınavı saat12.00'de sona erecek.

Tatvan`daki sınav Tuğ İlköğretim Okulunda 350 kişinin katılımıyla gerçekleşti. 3 kategoride gerçekleşen sınav`da 1. (17-üstü yaş) ve 2.(14-17) Kategoriler için 80 soru 3.(10-13 yaş) Kategoriler içinde 60 soru soruldu.

Sabahın erken saatlerinde sınava girmek için gelen Peygamber âşıkları heyecan ile sınavın başlamasını beklediler.

Sınav saat 10.00 başladı. Sınava girenler ilk önce dağıtılan formları doldurdu. Daha sonra görevliler sınav kitapçıklarını dağıttı.

Görevliler ise sabahın erken saatlerinde sınav yapılacak okula gelip son kontrolleri yapıp okulu, sınava girecek Peygamber âşıklarına hazırladılar.

Sınava saatler kala sınav yerine gelen Tatvanlılar, sınavı büyük bir heyecan ile beklediklerini söyleyerek umreye gitmek için çalıştıklarını ifade ettiler. (Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir