• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
“Sabah Namazında Camide Buluşalım”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı ilmi ve kültür faaliyetleri ile adından sıkça söz ettiren İlim Kültür Yardımlaşma Derneği (İlim-Der) Gaziantep Şubesi tarafından gençlere sabah namazını camide kılma alışkanlığını kazandırmak amacıyla “Sabah Namazında Camide Buluşalım” sloganıyla bir araya geliyorlar.

Sabah namazında Halid bin Velid Cami`de bir araya gelen dernek üye ve gönüllüleri namazın ardından yapılan akaid sohbetini dinledi. Kur`an-ı Kerim'den birer cüz okuyan cami cemaati yapılan hatim duası ile birlikte, dünyadaki zulüm altında olan Müslümanlar için de dua etti. Dernek gönüllüleri tarafından sabah namazının ardından cami cemaatine çorba ikram edildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Gaziantep İlim-Der Başkanı Said Altun, gençlere cami cemaatinin önemi ve cami şuurunu kazandırmak amacıyla bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “Derneğimizin başlatmış olduğu sabah namazı çağrısına kulak vererek Allah rızası için gençlerimiz bu sabah namazında bir araya geldiler. Bu sabah, önce rabbimizin ve derneğimizin davetini icabet eden herkesten Allah razı olsun.  Allah kısmet ederse ileriki dönemlerde buna benzer çalışmalarımız olacak. Her Pazar gençlerimizi ile sabah namazında bir araya geleceğiz.”dedi.

Sabah namazını camide cemaatle kılmanın sevincini yaşayan gençler ise, “Her pazar günü sabah namazını camide kıldıklarını belirterek, sabah namazını camide kılmanın önemli olduğunu belirttiler.

(İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir