• DOLAR 32.332
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2285.011
  • ...
Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı bugün yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenecek olan, Türkiye Geneli Kutlu Doğum Siyer Sınavı, bugün saat 10.00`da başlayacak ve sınav süresi toplam 100 dakika olacaktır.

Türkiye geneli 40 bin Peygamber Sevdalısı sınavda yarışacak

Siyer Sınavı, Türkiye genelinde yaklaşık yüz merkezde yapılacak. Peygamber Sevdalıları Platformu sınavla ilgili yaptığı açıklamada, "Yarışmacı kardeşlerimizin en az yarım saat önce sınav yerlerine gelmeleri, gelmeleri başvuru formunu, kalem, kalem açacağı ve silgi getirmeleri gerekmektedir." uyarısında bulundu.

Sınavın 1. ve 2. kategorilerinde 80 soru, 3. Kategorisi olan çocuklar kategorisinde ise 60 soru sorulacak.

Siyer sınavı için başvuruda bulunup kayıt yaptıran yarışmacılar, hangi okulda gireceğine dair mesaj kendilerine ulaşmamış ise, kayıt yaptırdığı yerden gireceği okulu öğrenebilirler.

Sınav başvurusunu yaptığı merkezden farklı bir yerde sınava girecek olan adaylara gereken kolaylık sağlanacak ve bulundukları sınav merkezinde sınava alınacaklardır. Ancak sınav başvurusunu yapmayan adaylar, kesinlikle sınava alınmayacak.

Sınav sorularının cevapları, saat 19.30`da Rehber TV`de

Sınava giren adaylar için soruların cevapları saat 19.30`da Rehber TV`de yayınlanacak olan “Siyer Özel” programında verilecek. Yarışmaya girenlerin bu programı izlemeleri, sınavın sonucu açısından önemlidir. Sınavla ilgili tüm bilgileri içeren sınav yönergesine ve sınav merkezlerine ait iletişim bilgilerine www.peygambersevdalilari.com web adresinden ulaşılabilir.

Sınava birinci kategoride Türkiye genelinde dereceye girenlerden ilk 44 kişiye umre ödülü, ikinci kategoriden de ilk 3 kişi, velisi ile birlikte umre ödülü, üçüncü kategoride ise, ilk 10 kişiye tablet ödülü verilecek. Ayrıca İl ve ilçe bazında dereceye girenlere platform tarafaından çeşitli ödüller verilecek.

Bugün yapılacak olan 2015 Umre Ödüllü Kutlu Kutlu Doğum Siyer Sınavı ilgili Peygamber Sevdalıları Platformu tarafında yapılan açıklamada, "Siyer sınavının oluşmasında emeği geçen herkesten, özellikle başvuru merkezlerinde duran kardeşlerimizden Allah razı olsun. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Tüm Peygamber sevdalısı yarışmacılara başarılar diler,  gerçek manada Peygamber Efendimizin (sav) hayatının öğrenilmesine ve sünnetinin yaşatılmasına vesile olmasını Rabbimizden dileriz.” ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir