• DOLAR 32.506
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.041
  • ...
SON DAKİKA
Suriyeli anne 8 yetimi ile kalacak yer arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Haseki kentinde evlerinin Esad güçleri tarafından bombalanmasıyla, aile reisi 8 çocuk babası Azar Hıdır`ın ölümü ve evlerinin harap olan Hıdır Ailesi, içler acısı bir durum yaşıyor. Ölüm kusan memleketlerinde 8 yetim çocuğuyla evsiz kalan anne Tamam Hıdır, Batman`da barınacak yer arıyor.

Batman`a yerleşmek isteyen çaresiz anne Tamam Hıdır (43) eşini kaybettikten sonra 8 çocuğuyla beraber yaşam mücadelesini İlke Haber Ajansı`na anlattı.

Fatih Mahallesi 3343. Sokak No:5`te ikamet eden akrabaları Hasan Ali`nin evinde kalan anne Hıdır, Batman`a yerleşmek için kalacak yer aradığını belirtti.

“8 yetimimi sokaklarda kalmasınlar diye beraberimde getirmedim.”

8 yetimini Suriye`de bırakıp kalacak bir yer ayarlamak için Batman`a geldiğini ifade eden çaresiz anne Tamam Hıdır, yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı:

“Suriye`de devam eden savaşta Esad güçlerinin helikopterlerle evimizi bombardımana tutması sonucu eşim öldü ve evimiz yıkıldı. 8 yetimimle çaresiz bir durumdayım. Suriye`de hayat yaşanmıyor. Türkiye`ye yerleşmek istiyoruz. Ben bir aydır Batman`a gelmişim. Çocuklarımla kalabileceğim bir ev arıyorum. Şimdi çocuklarım tehlike içindedirler biran önce kalacak bir yer ayarlayıp çocuklarımı getirmem gerekiyor. Çocuklarım Suriye`de tehlikededirler. Onları getirsem, ne bir evimiz, ne de hiçbir eşyamız var. Çocuklarım perişan olmasınlar, kalacak bir yer bulana kadar, sokaklarda kalmasınlar diye beraberimde getirmedim. Kalacak yer bulsam bir an önce çocuklarımı ölüm kusan memleketimizden getireceğim. 8 yetimimle çaresizim. Yetkililer ve hayır sahiplerin, bize yardımcı olmalarını istiyorum.”

Günlük yemek bulmaktan bile çok sıkıntılar çekiyoruz

Tamam Hıdır kaldığı akrabası 5 çocuk annesi olan Fatma Mahmud (45) ise, “Bizim durumumuz yaşanılmaz bir halde, çocuklarım iş bulamıyor. Günlük yemek bulmakta bile çok sıkıntılar çekiyoruz. Sağlık durumumuz da çok kötüdür. Bende kalp, nefes darlığı, romatizma var.  Eşim Hasan Ali (65) ise şeker hastasıdır. Yetkili ve hayırseverlerin uzatacakları yardım elini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.  (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir