• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Çeçen Başkanın Hz. Peygamber  sevgisi(!) bambaşka...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Riyad Makaev / Doğruhaber / Analiz 

Çeçenistan`da 19 Ocak Pazartesi günü, Fransa`da Charlie Hebdo dergisinin yayınladığı Hz. Peygamberi kötüleyen karikatürlere karşı dev bir miting düzenlendi. Çeçenler tarih boyunca bölgede kendi dinini yaşamak için Rus emperyalist güçlere karşı hep mücadele verdiler. Son yirmi senede Çeçenistan`da yaşanan iki savaşta yüzbinlerce Müslüman Rus bombardımanlarında hayatlarını kaybettiler. Çeçen Müslümanların savaş yaraları hâlâ iyileşmemişken Rusya tarafından atanan, Rus yanlısı Başkanı Çeçenlerin en hassas konusu olan İslam dinini kullanarak Rus politikasına hizmet etmeye devam etmektedir. Bağımsızlık mücadelesine ihanet ederek dünyevi makamları ve parayı tercih eden Çeçenistan`ın Rus yanlısı Başkanı, son dönemde meşruiyet kazanmak için çok yoğun olarak İslam`ı ve Müslümanları kullanmaktadır. İslam dünyasından bazı sözde “Âlimleri” ve bazı “Şeyh” diye bilinen insanları devamlı yanında bulunduran, onları bir reklam olarak kullanarak bölgede Rusya Federasyonu anayasasına uygun ve uyum sağlayan “kültürel İslam`ı” yaymaya çalışmaktadır.

Kremlinin onayıyla Çeçenistan`da bir miting düzenlemeye karar veren Başkan, hem Kremlin`in düşmanı olan Batı`ya yüklenme fırsatı hem de İslam dünyasından elde etmek istediği meşrutiyeti kazanma niyetini gerçekleştirme fırsatı bulmuştu. Başkan bir milyon insanı toplayacağını duyurmuştu. Ülkede tüm resmi dairelerde, okullarda, üniversite ve kolejlerde resmi tatil ilan edildi. Mitinge gelmeyen memurlara ve devlet görevlilerine işten çıkarılacağı telkini yapıldı.

SÖZKONUSU PEYGAMBER OLUNCA…

Fransa`da yaşanan hadiseyi yakından takip eden Çeçen halkı, Hz. Peygamber söz konusu olunca Çeçen Başkan`ın sözüne ihtiyaç duymadan zaten toplanırdı. Bu millet ki, en iyi evlatlarını Allah ve Peygamber diyerek Allah yolunda şehit vermiştir. Yaptığı açıklamaya göre, bir milyon insanın toplanmayacağını gören Başkan, komşu Cumhuriyetlerden de insanları mitinge taşıttırdı. İnguşetya ve Dağıstan`dan insanları otobüsler ile Çeçenistan`ın başkenti Grozny`e taşıttı. Hatta İnguşetya`da ve Dağıstan`da çalışan Tacik ve Özbek işçilere bile bir gün izin verilerek Grozny`e gönderildi. Mahşeri bir kalabalık toplamak için bir hafta boyunca Devletin tüm sosyal medya ve iletişim araçları adeta seferber edildi. “Kim Hz. Peygamberi seviyorsa ayın 19`unda Grozny`e gelsin!” denildi. Gelmeyenler hor görülecekti. Allah, Peygamber ve İslam söz konusu olunca her zaman duyarlı olan Çeçen Müslümanlar 19`unda Grozny`e akın ettiler. Kimse Başkan için oraya gelmemişti. Hz. Peygamber sevdalıları meydanda salavat ve tekbir getiriyordu.

ÇEÇEN BAŞKAN YİNE ŞOV PEŞİNDE

Çeçen Başkan meydanda çıkıp konuşma yaptı. Başkan önce Fransa`daki Charlie Hebdo`da yayınlanan karikatürleri ve Batı`nın ifade özgürlüğü anlayışını eleştirdikten sonra, Rusya`nın bütünlüğünü bozmayacaklarını Putin`e bağlılığını ve Batı`nın ekonomik yaptırımlara karşı hep beraber duracaklarını dile getirdi. Başkan, Batı`nın Charlie Hebdo gibi hadiselere destek veren tüm liderlerini Müslümanların ve özellikle kendisinin düşmanı ilan etti. En ilginci ise Çeçen Başkan dünyadaki 1,5 milyar Müslümanların Halifesi gibi “kimseye 1,5 milyar Müslümanın değerlerine saygısızlık yapma izni vermeyeceğiz.” dedi.

Çeçen Başkan, Hz. Peygambere sahip çıktığı imajını vermeye çalışsa bile aklı selim insanlar gayet iyi biliyor ki Başkan`ın yaptığı sadece bir şovdur. Belki niyeti iyi olabilir ve gerçekten karikatürlere karşı bir mücadele de olabilir. Ancak gerçekten Hz. Peygamberi seven insan Hz. Peygamberin yasakladığı şeylere karşı çıkar mı?  Acaba, seviyorum demekle gerçekten sevmiş olur mu? Bir miting ile iş bitiyor mu?

HZ. PEYGAMBER VEDA HUTBESİ`NDE NE BUYURUYOR?

Hz. Peygamber Veda Hutbesi`nde buyuruyor: "İnsanlar! Bu günleriniz nasıl mukaddes bir gün ise, bu aylarınız nasıl mukaddes ay ise, bu şehriniz (Mekke) nasıl bir mübarek şehir ise, canlarınız, mallarınız, namuslarınız da öyle mukaddestir, her türlü tecavüzden korunmuştur.” Peki, Çeçenistan`da Müslümanların namusları, malları, canları Başkan tarafından korunuyor mu? Her gün Rus emperyalizmine karşı savaşan ve mücadele veren Müslümanları öldüren ve onların mallarına ve canlarına kast eden kim, Charlie Hebdo mu? Hz. Peygamber: "Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. O da sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir. Sakın benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve birbirinizin boynunu vurmayınız! Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın. Olabilir ki burada bulunan kimse, bunları daha iyi anlayan birisine ulaştırmış olur.” Peki, Çeçenistan`da bu vasiyete uyuluyor mu?

Hz. Peygamber: "Ashabım! Kimin yanında bir emanet varsa, onu hemen sahibine versin. Biliniz ki faizin her çeşidi kaldırılmıştır. Allah böyle hükmetmiştir. İlk kaldırdığım faiz de Abdulmuttalib`in oğlu (amcam) Abbas`ın faizidir. Lakin anaparanız size aittir. Ne zulmediniz ne de zulme uğrayınız.” Peki, Çeçenistan`da faiz kaldırılmış mı? Çeçenistan`da her türlü faiz helal kılınmıştır. Rüşvet ve haraç günlük adetler haline getirilmiştir. Hz. Peygamberi sevenler bunu yapar mı?

Hz. Peygamber: "Ashabım! Dikkat ediniz, cahiliyeden kalma bütün adetler kaldırılmıştır, ayağımın altındadır. Cahiliye devrinde güdülen kan davaları da tamamen kaldırılmıştır. Kaldırdığım ilk kan davası Abdulmuttalib`in torunu İlyas bin Rabia`nın kan davasıdır.” Peki, 4 Aralık 2014`te Grozny baskınından sonra, Çeçen adetlerine göre herkes kendi intikamını alsın diye kan davasını helal kılan kim? Mücahitlerin akrabalarının ve yakınlarının evlerini yakan, mallarına el koyan ve aileleri sürgün eden kim? Hz. Peygamberi seven bir Müslüman bunları yapar mı?

Hz. Peygamber: "Ey müminler! Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler Allah`ın kitabı Kur`an-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir… Müminler! Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. Müslüman Müslümanın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslümana kardeşinin kanı da, malı da helal olmaz. Fakat malını gönül hoşluğu ile vermişse o başkadır.” Peki, Çeçenistan`da kim Ruslar ile bir olup Müslüman gençleri öldürüyor?

Hz. Peygamber: "Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Âdemin çocuklarısınız. Âdem ise topraktandır. Arap`ın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah`tan korkmadadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O`ndan en çok korkanınızdır. Azası kesik siyahi bir köle başınıza amir olarak tayin edilse sizi Allah`ın kitabı ile idare ederse onu dinleyiniz ve itaat ediniz. Suçlu kendi suçundan başkası ile suçlanamaz. Baba oğlunun suçu üzerine, oğlu da babasının suçu üzerine suçlanamaz. Dikkat ediniz! Şu dört şeyi kesinlikle yapmayacaksınız: Allaha hiçbir şeyi ortak koşmayacaksınız. Allah`ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı haksız yere öldürmeyeceksiniz. Hırsızlık yapmayacaksınız. İnsanlar "la ilahe illallah" deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum. Onlar bunu söyledikleri zaman kanlarını ve mallarını korumuş olurlar. Hesapları ise Allaha aittir.”

PEYGAMBERİ SEVEN ÇEÇEN BAŞKANIN MÜSLÜMANLARA DÜŞMANLIĞI NE OLUYOR PEKİ?

Peki, Çeçen Başkan ne ile idare ediyor. Rus anayasasına göre hüküm vermiyor mu? Haksız yere insanları tutuklamıyor mu? Babasını oğlunun suçundan, annesini kızının suçundan suçlayan ve ceza veren ve bunu kanunlaştıran, Rusya`dan onay isteyen de Çeçen Başkan değil mi? Öldürdükleri insanlar “La ilaha illallah” diyen pırıl pırıl Müslüman gençler değil mi? “La ilaha illallah” diyenlere karşı savaşı kim veriyor? Hırsızlık yapılmıyor mu? Dünyanın en pahalı arabalarına binen, köyünde saraylar inşa eden, evinde aslan ve kaplan besleyen, sanatçılara servet dağıtan yine Çeçen Başkan değil mi? Peki, la ilaha illallah deyince Müslümanların canları ve malları korunmuş oluyor mu? Allah`a ortak koşulmuyor mu? Haksız yere yargılanmadan insan öldürülmüyor mu? Daha neler neler… Peki, bunların hepsini ihmal ederek ve karşı çıkarak Hz. Peygamberi seviyorum demek ne anlama gelir? Bu ne biçim bir sevgi ve ne biçim bir sünnete tabi olmak? Hz. Peygamberin doğum gününü kutlamak, karikatürlere karşı miting yapmak, seviyorum demek Onu sevmek demek değildir. Onu sevmek Onun dediklerini harfiyen yerine getirmektir…

Bu haberler de ilginizi çekebilir