• DOLAR 32.525
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2478.045
  • ...
Mardinli öğrencilerin umre heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, öğrencilerin İslam tarihi açısından önem arz eden mekânları görmeleri için umre programları düzenledi. Program dâhilinde 3 bin öğrencinin yarıyıl tatilinde 10 günlüğüne Mekke ve Medine’ye gidecek.

Bu kapsamda Mardin’den 140 öğrenci ve öğretmen kutsal topraklara umre ibadetini yerine getirmek için yola çıktı. Mardin Müftülüğü hizmet binasında yapılan törenle uğurlanan öğrenci ve öğretmenleri aileleri de yalnız bırakmadı.

Müftülükte yapılan törene İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, İl Müftü yardımcısı İsmail Ünal, Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, Hac ve Umre Şube Müdürü Zübeyir Aslan, Artuklu Müftülüğü Personel şube Müdürü Mehmet Ümit Özonay, öğrenci Öğretmenler ve veliler katıldı.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un başkanlığını yaptığı kafile müftülükte okunan ilahi ve yapılan dualarla Diyarbakır Havaalanı’na hareket etti. Yapılan uğurlama töreni İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal’ın Kur’an tilavetiyle başlarken, duayı Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı yaptı.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise kutsal topraklara gidecek olan öğrenci ve öğretmenlere yönelik kısa bir konuşma yaptı. Coşkun konuşmasında öğrencilerin bilgi, görgü ve deneyimlerinin artırılmasına katkıda bulunmak, kutsal topraklarda bulunan ve İslam tarihi açısından önem arz eden mekânların ziyaret edilmesini sağlamak amacıyla öğretmenleri nezaretinde yapılan bu umrenin aileler için de büyük bir önem arz ettiğini belirtti.

Umreci öğrencilerin, 7 gün Mekke’de 7 gün de Medine’de konaklayacak ve 8 Şubat günü Mardin’e geri dönecekleri öğrenildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir