• DOLAR 32.642
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2502.554
  • ...
Umut-Der'den deneme siyer sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun 1 Şubat'ta Türkiye’nin birçok merkezinde düzenleyeceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı öncesi Platform üyesi, Gaziantep Umut-Der üye ve gönüllerine yönelik bir deneme sınavı gerçekleştirdi.

Derneğin seminer salonunda yapılana sınavda, erkek ve bayanlara ayrı yerler tahsis edildi. Sınava girenler, 120 dakikalık süre içerisinde kitapçıktaki 100 soruyu cevaplamaya çalıştılar.

Gaziantep Umut Der Başkan Yardımcısı Mustafa Karakurt yaptığı açıklamada, “Malumunuz Peygamber Sevdalıları Platformunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavını yapıyoruz. Tabi ki bu sınavlardaki amacımız Peygamberimizin (sav) hayatının bilinip yaşanmasıdır. Çünkü Peygamberimiz insanların en şereflisidir. Allah (cc) sevmiş ve razı olduğu hayat tarzını bize Peygamber Efendimiz ile öğretmiştir. Dolayısıyla tabi olacağımız Peygamber Efendimizi en iyi şekilde anlayabilmemiz için bu sınavlar tertip ediliyor. Bizim bu günkü yapmış olduğumuz sınav ise önümüzdeki hafta, yani 1 Şubat'ta düzenlenecek olan Siyer sınavının bir ön hazırlığıdır.” dedi.

Bu vesile ile üye ve gönüllerinin kendilerini sınavdan önce bir sınava tabi tuttuklarını ifade eden Karakurt, "KDSS sınavı öncesi sınava katılacak olan üye ve gönüllülerimizin heyecanlarını gidermek, başarılarına katkıda bulunmak, sınav tekniği ve sorular hakkında bilgilendirmek amacıyla sınavı düzenledik. Eğitimci üyelerimiz tarafından hazırlanan 100 soruluk kitapçık ve optik cevap kâğıdı hazırladık. Deneme sınavına giren katılımcılar memnuniyetle ayrıldılar. Umut Der olarak 1 Şubat'ta yapılacak olan KDSS sınavına girecek tüm adaylara şimdiden başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Diyarbakır’da yapılan miting de bunun en güzel kanıtıdır”

Charlie Hebdo dergisinin yaptığı hakarete de değinen Karakurt, “Peygamber Efendimiz (sav) bizim için İslam’ın en kutsalıdır. Bizim kırmızı çizgimiz mahiyetindedir. Bizler kendi şahsımıza yönelik yapılan bir hakareti önemseyebiliriz veya affedebiliriz. Ama Peygamberimize, imanımızın vesilesi olan şahsiyete yönelik yapılan saldırı ve hakareti kabullenemeyiz. Bu hakarete asla göz yumamayız. Bunu görmemezlikten gelemeyiz. Her Müslüman kendi gücü nispetince bu hakaret karşısında sessiz kalmamalı ve kabullenmemelidir. Diyarbakır’da yapılan miting de bunun en güzel kanıtıdır. Eğer bizler yapılan bu hakaret karşısında sessiz kalırsak bu olayların devamı gelecektir. Küfrün mantığı aynıdır. Bizler onlara karşı sessiz kaldıkça, onların hakaretleri ve saldırıları daha da ivme kazanacaktır. Üstad Bediüzzaman’ın dediği gibi “Aç, canavara karşı tahabbub merhametini değil, iştahını açar. Üstelik diş ve tırnak ücretini de ister.” ifadelerini kullandı.

“Peygamber efendimizin hayatını iyi okuyup anlayarak yaşamamız lazım”

Müslümanların, İslam’ın kutsallarına yönelik yapılan hakaretler karşısında tavırlarının net olması gerektiğini belirten Karakurt, “Bu canavarlaşmış olan batı emperyalizmine karşı Müslümanlar sessiz kaldıkça, onların hakaretleri ve saldırıları daha da ivme kazanacak ve her fırsatını bulduklarında, bunu yapacaklardır. Tabi ki bunu sadece söz ve karikatür ile değil, her alanda yapıyorlar. Gücü nispetinde bunu ortaya koyuyorlar. Bazen sözlü, bazen karikatürle ve bazen de silahları ile Müslümanları imha etmeye, düşüncelerini, inançlarını imha etmeye yönelik sürekli faaliyet içerisindeler. Bizim de bu noktada onların bu savaşlarına karşı her ortamda tavrımızı net olarak ortaya koymamız lazım. Peygamber Efendimizin hayatını iyi okuyup anlayarak yaşamamız lazım.” dedi.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir